23948sdkhjf

Lyskunst samler til hygge på kirkegården

I Bavnehøj i Københavns Sydhavn ønsker de lokale sig flere naturlige mødesteder, hvor man støder på naboer, venner og nye venner. Et nyt lyskunstværk skal være med til at skabe et udendørs rum at mødes i.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) håber, at lysinstallationen kan være med til at skabe et naturligt mødested for de lokale:

- Den store lysekrone kan både fungere som vartegn for Østre Kapel, og den kan samtidig skabe et rum at mødes i. Forhåbentlig kan sådant et sted hjælpe med at skabe en sammenhængskraft på tværs af sociale grupper og generationer, siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Vender kapellet på vrangen

Kunstværket indvies i dag, og besøger man værket, kan man fordybe sig i lysekronens mønstrede skærme, som vender kapellet på vrangen ved at vise brudstykker af de kultur- og teateraktiviteter, man kan opleve i det nedlagte kapel i sommerhalvåret.

Lokale stemmer har i flere år kæmpet for at omdanne Østre Kapel til et teater- og kulturhus og nyt mødested for hele Sydhavnen og Bavnehøj, og derfor taler den nye installation godt ind i det arbejde, der foregår i Områdefornyelse Bavnehøj.

Her har styregruppen besluttet at undersøge Østre Kapels potentiale som lokalt mødested ved at igangsætte en række eksperimenter omkring kapellet i første halvår af 2021.

Plads til refleksion

- Østre Kapel rummer et stort potentiale, der ved at skabe forbedrede rammer for kulturelle oplevelser kan løfte en hel bydel og styrke samarbejder på tværs. Et levende mødested med plads til refleksion og kunstneriske oplevelser hele året rundt, siger teaterleder Mille Maria Dalsgaard i pressemeddelelsen.

Vestre Kirkegård er først og fremmest en begravelsesplads, men som mange lokale og besøgende samtidig oplever som et grønt åndehul midt i byen, hvor man for eksempel kan løbe en tur eller tage en pause fra hverdagen.

Både kunstnerne bag lyskunstværket og de lokale borgere i områdefornyelsens arbejdsgruppe har været optaget af at tage et skridt ad gangen og et særligt hensyn til de forskellige brugere af kirkegården.

Der er i dag ikke belysning på Vestre Kirkegård, og derfor er lyskunstværket et eksperiment, der i første omgang kan opleves i de mørke måneder. Samtidig er der i udformningen og placeringen af værket taget hensyn til de nærmeste gravsteder og monumenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093