23948sdkhjf

Maskinimportør satser på ét bærende mærke

Artiklen er redigeret den 21.01.21 kl. 09:30

Der er en vis optimisme og ro over Lena Brohus, da hun tager imod i virksomheden i udkanten af Horsens en lidt sjælden solbeskinnet dag her i januar. For Lena har fået ro i butikken. Nu er det igen i eget hus, præcis som det førhen var, at hun driver importvirksomhed.

- Nu er vi der, hvor vi gerne vil være med hensyn til de produkter, vi gerne vil repræsentere. Vi har ikke 47 mærker inde. Det har vi nu aldrig haft, men skal heller ikke have det. Det kan vi alligevel ikke håndtere. Vi vil hellere være dygtige til det, vi gør, end at sprede os for meget. Det betyder ikke, at vi ikke kan have andet inde, men at vi er stærkt fokuserede på det vi laver, nemlig at yde en tilbundsgående og kvalitetsmæssig service overfor vore kunder, siger Lena Brohus.

Fra Schaeff til Yanmar

Firmaet havde tidligere gennem mange år forhandlingen af Schaeff maskinerne, og transformationen over til Yanmar er gået rigtigt godt. Yanmar-brandet er blevet godt modtaget hos kunderne, og med eneimportørstatus for Danmark, er der ro til at bygge op.

Og det trækker andet med sig.

Firmaet fik ret tidligt efter konverteringen til eget firma en henvendelse fra Ammann, der producerer komprimeringsmateriel. Mærket har hidtil i en årrække har ligget hos Stemas Maskinsalg, som har trukket sig.

- Ammann passer rigtigt fint ind i vort program, fordi vi så kan levere en bred vifte af funktionelle maskiner, siger Lena Brohus. Så nu er der indgået en aftale på dette mærke, og der er kurser og efteruddannelse af serviceteknikere og sælgere i gang.

Udvider sælgerstaben

Desuden forhandler firmaet også trailerprogrammet fra Ifor Williams for importøren Glad i Kalundborg. Maskinerne leveres selvfølgelig også efter ønske med Engcon tiltrotator, og skal man bruge en motorbør, kan man også købe en Superskub i firmaet. Den produceres af Hedensted Gruppen.

Samtidig har den nye status medført at sælgerstaben udvides. Det betyder at to mand mere kommer på salgsstyrken.

- Det er den måde, vi gerne vil øge vores tilstedeværelse ude i markedet. Det skal ske organisk, og ved dialog med kunderne. På den måde kan vi udvikle os, og bygge tingene op. Det handler om at styrke vores markedsandel, siger hun til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Det nye fokus har også medført, at firmaet har overtaget Maskingrossisten ApS. Det sker medio januar, og her kommer så udvidelsen af salgsstaben ind, idet Bjarne P. Nielsen, der for en årrække siden var i Maskinhuset, nu ansættes som sælger i Maskiner A/S. Her får han fokus på Midt- og Vestjylland. Bjarne har mere end 20 års erfaring i branchen, og han har et stort netværk af både kunder og leverandører. I 2012 startede Bjarne virksomheden Maskingrossisten.dk ApS, hvorfra han har solgt både nye og brugte maskiner, samt udstyr.

Med de nye medarbejdere, er der 32 beskæftigede i virksomheden, hvor også Lena Brohus’ datter arbejder. Firmaet har en afdeling i Slagelse, med både salg og værksted. Firmaet er også repræsenteret på Fyn, hvor både en sælger og mekaniker betjener kunderne der.

Desuden er der også et par forhandlere af firmaets produkter, dels i Nordjylland og dels i Nordsalling.

Fortsat efterspørgsel

Bygge- og anlægssektoren har stadig arbejde at udføre og god gang i aktiviteten, så efterspørgslen på maskiner har stort set hele tiden været der. Det gælder bl.a. også brugte maskiner, hvor især de nyere brugte er i høj kurs.

- Det har i perioder været svært at få dele og reservedele samt nye maskiner fra de producenter, der ligger i Sydeuropa. Det har betydet en større efterspørgsel på gode brugte maskiner, siger Lena Brohus.

Pandemi har ingen effekt

Corona’en sætter sine spor overalt, og det ikke mindst alle de arrangementer, som skulle have været med til at vise flaget.

- Som virksomhed har vi ikke mærket så meget til det, andet end de begrænsninger, der fysisk sættes for møder og udstillinger. Men efterspørgsel har der hele tiden været, og vi har heller ikke haft problemer med at få maskiner hjem, siger hun.

Men hun erkender at det kan blive svært at komme ud og vise maskinerne frem på udstillinger, dyrskuer og andre arrangementer.

- Det er ikke til at vide, hvor lang tid der går, inden vi igen kan komme ud på den måde. Som det er nu, kan det jo slet ikke lade sig gøre. Så må vi finde på noget andet indtil da, men vi har da en forhåbning om, at Have & Landskab kan gennemføres i efteråret, men ingen ved jo noget endnu, siger hun.

Værre kan det se ud for Entreprenør & Håndværk, der er planlagt allerede til maj måned i Herning.

- Vi må tage det som det kommer. Der er ikke andet for, konstaterer hun og tilføjer, at de forhåbentligt vil kunne gennemføre et åbent-hus arrangement i efteråret, som foregår udenfor på firmaets demoareal. Yanmar-programmet er voksende og består i dag af grave- og læssemaskiner fra 1.200 kilo til 12 tons. Ammann programmet består af komprimeringsmaskiner, valsetog og tromler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109