23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Dialog betaler sig - også ved udbud

Tiden er dyrebar i mange virksomheder, og når det gælder udarbejdelse af tilbud bruger bygge- og anlægsvirksomhederne mange ressourcer på at dykke ned i udbuddet og få sendt det rettidig afsted.

Derfor er det ikke bare ærgerligt, men også særdeles omkostningstungt, hvis virksomhederne efterfølgende kan konstatere, at udbuddet er annulleret.

Det er stadig en fremherskede tendens på mange EU-udbud. Over hver fjerde af EU-udbuddene af bygge- og anlægsarbejder blev annulleret i de første tre kvartaler af 2019, viser en ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Selvom tendensen ser ud til at være faldende, er både konkurrencemyndighederne, DI Dansk Byggeri og Bygherreforeningen enige om, at antallet er alt for højt.

Årsagerne er ikke tydelige, men fejl i udbudsmaterialet eller ikke-konditionsmæssige bud har tidligere været de typiske årsager. Og det er fortsat underligt, at byggeriets parter eksempelvis ikke gør endnu mere brug af inddragelse i forbindelse med udarbejdelse af udbudsmaterialet - eksempelvis ved konkurrencepræget dialog eller udbud med forhandling.

Det er gennem den tidligere inddragelse af entreprenørerne, at markedet kan få indflydelse på de opgaver, de i sidste ende selv skal udføre. Og det giver rådgivere og bygherrer mulighed for værdifuld viden, der i sidste ende giver bedre udbud og dermed også bedre byggerier og en forhåbentlig bedre økonomi i projekterne.

Dialog er vejen frem - også i udbud.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093