23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Materialepyramiden bør revideres

Ligesom de nye officielle danske kostråd nu også lægger vægt på madvarernes klimabelastning, så arbejdes der målrettet på at skabe byggematerialer, som belaster klimaet og miljøet mindst muligt.

Det er naturligvis vigtigt, at branchen i sin søgen efter byggematerialer, som belaster klimaet mindst muligt, ikke går på kompromis med de generelle funktionskrav. Byggematerialeproducenterne er kommet rigtig langt og efterspørgslen på bæredygtige byggematerialer er stigende.

Men, hvordan skal man egentlig beregne byggematerialernes klimabelastning?

Det spørgsmål stillede branchedirektør i DI Byg, Elly Kjems Hove forleden i et debatindlæg her i avisen.

Nøjagtig som madpyramiden nu er blevet suppleret med de enkelte fødevarers klimabelastning, så foreslår Elly Kjems Hove, at Byggeriets Materialeguide, som Center for Industriel Arkitektur lancerede i 2019, revideres. Men, vel at mærke, så den udover at sige noget om de enkelte materialers produktions-klimaaftryk fremover også fortæller noget om materialernes klimaaftryk i hele bygningens levetid. Herudover bør materialepyramiden fortælle noget om byggematerialernes indvirkning på indeklimaet, energieffektivitet, levetid, brandsikkerhed, vedligeholdelse og andet.

Det er en rigtig god tilgang til begrebet bæredygtighed, som Elly Kjems Hove, bringer for dagen. Og det kan føre til, at fremtidens byggeri bliver sundt og bæredygtigt i hele levetiden - lige til den dag, hvor byggematerialerne skal up- eller recycles.

Læs også: Materialepyramiden har bygningsfejl

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095