23948sdkhjf

Uenighed om prioritering: Disse brancher bør vaccineres tidligere

Danmark har været hurtig til at udrulle vaccinationen af borgere mod covid-19. Men når myndighederne er færdige med at vaccinere ældre, svage og frontlinjepersonale, bør centrale dele af erhvervslivet komme længere frem i køen, end der lige nu er lagt op til.

Det mener blandt andre Troels Blicher Danielsen, adm. direktør for Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal.

- Rigtig mange danskere har ikke mulighed for at løse deres arbejde hjemmefra. Og ofte er der tale om brancher, som har stor betydning for Danmarks samlede økonomi og drift. Derfor har disse grupper, og deres arbejdsgivere, brug for at vide, hvornår det bliver deres tur til at få vaccinen og deres arbejdsdag dermed kan komme ind i en mere almindelig rytme, siger han i en pressemeddelelse.

Som eksempler nævner Troels Blicher Danielsen virksomhederne inden for metal-, vvs- og elinstallationsbrancherne.

- Det er brancher, som sikrer, at danskernes hverdag fungerer, og som også kan bidrage til at installere sensorer til lys, døre og vand og derigennem bidrager til corona-bekæmpelsen, så vi ikke alle render og trykker på de samme dørhåndtag og stikkontakter. Samtidig er det brancher med et stort antal lærlinge, der med en vaccine kan få sikkerhed for, at de kan fuldføre deres uddannelser, udtaler han.

Bred enighed blandt interesseorganisationer

Samme undren over prioriteringen finder man hos Dansk Erhverv. Adm. direktør Brian Mikkelsen mener, at det også er en samfundskritisk opgave at holde gang i økonomien, og derfor mener han, at eksportvirksomheder bør tilgodeses tidligere frem for eksempelvis at vaccinere rørige, unge pensionister som hans egne forældre.

- Det er rigtigt, at man først vaccinerer de mest sårbare på plejehjemmene og frontpersonalet. Men derfra burde man ikke sortere efter alder, men efter hvad der er brug for i samfundet, sagde han tidligere på ugen til Børsen.

Dansk Industri bakker også op om en mere differentieret model, så det tabte kan blive indhentet.

- Vi er meget enige i dagsordenen. Selvfølgelig er der nogle sundhedsfaglige betragtninger, der skal gøres allerførst, men det er også afgørende, at vi får genopbygget de markedstab, som vi har haft rundt omkring i verden, siger Thomas Bustrup, der er international direktør i Dansk Industri, til Berlingske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219