23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Forsigtig optimisme trods nedlukning

Da Danmark med corona-pandemiens hærgen lukkede ned i foråret, kiggede mange topchefer og ansatte med stor uro frem mod resten af 2020. For hvordan ville top- og bundlinjer udvikle sig med et så stort økonomisk tilbageslag, som coronakrisen unægtelig har været.

Mens coronakrisens anden bølge nu for alvor vælter ind over Danmark med rekordhøje smittetal, kan man heldigvis konstatere, at optimismen hos flere af landets topchefer er steget, når de kigger mod 2021.

For i forhold til for få måneder siden, ser danske topchefer ifølge Berlingskes særlige toplederpanel mere optimistisk på fremtiden. 44 pct. ser optimistisk på de kommende måneder, hvor det i foråret kun var 24 pct.

Selvom det langt fra er jubeloptimisme, er topchefernes forventninger et lille lys i mørket i en tid, hvor dansk økonomi ganske vist klarer sig godt i forhold til mange andre lande. Men hvor man også har indtrykket, at der ikke skal meget til at vælte læsset. Hvordan vil det eksempelvis gå, hvis regeringen laver en komplet nedlukning og lukker for detailhandlen her midt i julemåneden?

Topchefernes optimisme varsler umiddelbart godt, for når 2020 bliver til 2021, venter et år, som vel nok bliver et af de mest uforudsigelige. Skal dansk økonomi og virksomhederne blive på sporet, skal danskerne tage restriktionerne alvorligt, så smitten ikke løber løbsk.

Ellers ser Danmark ind i en længere nedlukningsperiode, hvilket i sidste ende vil koste arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125