23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kan du mærke kniven, Mogens?

Det er vel ikke for meget sagt, at sagen om den manglende lovhjemmel til at udrydde samtlige minkbestande i Danmark er en af de største politiske skandaler herhjemme i de senere år.

At regeringen ikke havde sikret sig, at lovgrundlaget var til stede, inden den på pressemødet i sidste uge bekendtgjorde, at alle minkbesætninger skulle slås ned, vidner om en magtfuldkommen regering og ikke mindst statsminister.

Statsminister Mette Frederiksen (S) lagde i tirsdagens spørgetime i Folketinget alt ansvar over på fødevareminister Mogens Jensen (S), og taburetten vakler i skrivende stund i den grad under fødevareministeren.

Men statsministeren har med manøvren stukket en kniv i ryggen på Mogens Jensen. For det virker utænkeligt, at statsministeren, der som bekendt er tidligere justitsminister, ikke har vidst, at lovhjemlen til at føre beslutningen ud i livet manglede. Dermed har hun også selv et stort medansvar for beslutningen.

I stedet hælder hun sin fødevareminister ned ad brættet.

Mette Frederiksen har opbygget et stort embedsapparat i Statsministeriet med Justitsministeriets tidligere topchef, Barbara Bertelsen, som departementchef. Statsministeren er kendt for at have et fast greb om magten og kontrol med sine ministre. Så at den juridiske beslutning om at udrydde et helt erhverv ikke har været inde over hendes bord virker igen utænkeligt.

Mogens Jensen har et ansvar. Men statsministeren har det overordnede ansvar, og hun har fejlet eklatant.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112