LICITATIONEN MENER: Er forhøjet fradrag nu nødvendigt?
Det er ikke mindre end to uger siden, at skatteminister Morten Bødskov (S) her i avisen afviste at røre Boligjobordningens nuværende udformning.
Men i disse corona-tider kan meget ændre sig på to uger, og i går lagde finansminister Nicolai Wammen (S) så op til, at forhøje håndværkerfradraget mærkbart for at holde hånden under ikke mindst serviceerhvervet. Loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kroner og loftet for håndværksydelser hæves til 25.000 kroner.
Finansministeren lægger ikke skjul på, at formålet er at beskytte serviceerhvervet som rengøring, men også at fremme flere grønne investeringer i byggeriet.
Nu kan støtteordninger i en krisetid være en god måde at holde hånden under erhvervslivet. Det var blandt andet derfor, at boligjobordningen blev indført i kølvandet på finanskrisen, hvor mange byggevirksomheder kæmpede for overlevelse. Det er langt fra tilfældet med coronakrisen, og derfor skal man stadig passe på med, at byggeriet bliver en branche baseret på støtteordninger.
Men når nu regeringen virkelig vil skubbe Danmark i en grønnere retning, bør fradraget også bruges rigtigt. Derfor burde regeringen have gjort det muligt at pulje flere års fradrag sammen, så de helt store private energirenoveringer kan komme i spil, og som mange boligejere afholder sig fra af økonomiske årsager.
Det ville være en grøn drivkraft og skabe resultater og ikke som nu, hvor mange håndværkere har rigeligt at lave, og i forvejen siger nej til mindre opgaver.
Artiklen er en del af temaet Lederen.