23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vigtigt vi lærer af Coronakrisen

Når 2020 ringer ud om lidt over to måneder, er det et farvel til et år i coronaens tegn. En udvikling i samfundsøkonomien som ingen havde forudset ved årets start, og et år med store menneskelige omkostninger og økonomiske omkostninger for dansk erhvervsliv, som tangerer finanskrisen.

Derfor er det afgørende, at samfundet lærer af coronapandemien, så vi ved fremtidige pandemier eller nationale kriser ikke oplever en regering og et samfund, hvor usikkerhederne bliver alt for store. For helt undgå usikkerheder om udviklingen, kan man ikke undgå med en pandemi.

Men coronakrisen har vist, at regeringen til tider har kørt sit eget løb og tilsidesat sundhedsmyndighederne anbefalinger. Der er således delte meninger om den fuldstændige nedlukning i marts af store dele af dansk erhvervsliv og hvilken effekt, den havde på opbremsningen af covid 19 i Danmark. Men et er sikkert, at den har bragt visse dele af dansk erhvervsliv i store økonomiske problemer. Ikke mindst restaurationer og hoteller betaler prisen i øjeblikket. Samtidig har det haltet med konkrete retningslinjer for udbetalingen af hjælpepakker, hvor virksomheder eksempelvis pludselig skal betale penge tilbage.

Denne usikkerhed om fremtiden er ikke godt for erhvervslivet. Derfor bør regering og Folketinget også lytte til de økonomiske vismænd, der nu foreslår en konkret fremtidig plan for, hvilke værktøjer der kan tages i brug under forskellige forløb af en smittespredning. Både Irland og New Zealand har sådanne tiltag, og regeringen bør kraftigt overveje noget lignende. Danske virksomheder har ikke brug for, at staten famler i blinde til skade for økonomien.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11