23948sdkhjf

Lav fart skal dæmpe støjen

Trafikanterne på den inderste del af Holbækmotorvejen har fra sidst i september skullet holde en lavere hastighed end normalt.

Hastighedsgrænsen er nemlig nedsat som led i et forsøg på at dæmpe trafikstøjen fra motorvejen - og dermed afhjælpe støjgenerne hos de borgere, der bor i nærheden af motorvejen.

- Vi iværksætter et forsøg, der skal undersøge, om man kan opnå hørbare dæmpninger af støjniveauet fra motorvejen ved at skilte med en lavere hastighed, oplyste afdelingsleder Maria Meiner fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse, da forsøget gik i gang.

- Det er jo et spørgsmål, der længe har været diskuteret, og nu afprøver vi altså muligheden i praksis, tilføjede hun.

På ministerens opfordring
Forsøget er bestilt af transportminister Benny Engelbrecht. Helt konkret betyder det, at hastigheden nedskiltes i vestgående retning på den del af Holbækmotorvejen, der løber fra motorvejens start ved Folehaven og ud til Motorring 3, i alt cirka tre kilometer.

I dag må man køre 110 km/t på strækningen, men hastigheden nedsættes således, at den ensartes med hastighedsbegrænsningen i østlig retning, der er 60, 70 og 90 km/t på dele af strækningen.

Vejdirektoratet vil måle hastigheder og støj i en periode frem til og med uge 46. De nye hastighedsgrænser vil indtil videre gælde frem til foråret. På baggrund af forsøgets resultater skal der tages stilling til, om de skal fortsætte, eller om hastigheden igen skal sættes op til 110 km/t på strækningen.

Vejdirektoratet gennemfører før- og eftermålinger af trafik og støj på strækningen i efteråret og laver en evaluering, der forventes at være klar til næste forår.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141