23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Erhvervsklynge sætter værdikæden i spil

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har med dannelsen af i alt 14 nye erhvervsklynger, herunder en klynge for byggeri og anlæg, for alvor skabt mulighed for at bygge bro mellem erhvervslivet og uddannelses- og forskningsverdenen.

Selvom det nok er for tidligt, at kalde det for uddannelse- og forskningsministerens svendestykke, så er det et fremragende initiativ, som kan være med til at sætte ekstra skub i et frugtbart samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi.

Byggeriets organisationer er da også begejstrede for den nye klynge og mulighederne for at få forløst en lang række af de potentialer, som branchen kan byde ind med i forhold til både innovation, grøn omstilling og ny teknologi.

Underdirektør i DI Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen betegner det som en anerkendelse af byggeri og anlæg som et centralt erhvervsområde med svar på mange aktuelle samfundsudfordringer.

Og det er lige netop, hvad det er. Erhvervsklyngen for byggeri og anlæg henvender sig nemlig til alle aktører i byggebranchen og på den måde bringes hele værdikæden i spil for at vise vejen frem for hele branchen - og samfundet .

Samtidig vil de 13 øvrige erhvervsklynger, som er forankret i brancher og videnområder, også sætte ekstra skub i udviklingen på deres felter.

Det lover rigtig godt!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11