23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: De unge skal føre an i sikkerhedsarbejdet

Når det gælder arbejdsmiljøet, er det ikke fordi, at bygge- og anlægsbranchen har det bedste ry. Gennem årene har branchen fyldt godt op i arbejdsulykkestatistikkerne, og dødsulykker har bygge- og anlægsvirksomhederne desværre heller ikke været forskånet for.

Der har været talrige initiativer, som skulle nedbringe arbejdsulykker, og der skal da heller ikke herske tvivl om, at branchen har taget forebyggende tiltag til sig med færre arbejdsulykker til følge. Men det fjerner ikke det faktum, at bygge- og anlægsbranchen fortsat er en af de farligste brancher at gå på arbejde i herhjemme.

Derfor skal de gode eksempler fra branchen også frem i lyset. Traditionelt har de unge håndværkere været overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne, og skal arbejdsmiljøet på længere sigt ændres, skal den yngre generation være bannerfører.

Det er derfor også glædeligt, at den Glostrup-baserede entreprenørvirksomhed Einar Kornerup A/S i går modtog Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien Unge og nyansattes arbejdsmiljø. Her får de unge en grundig introduktion og oplæring i sikkerhedsarbejdet. Noget andre virksomheder heldigvis også gør, men som langt flere kan tage ved lære af.

Der kan aldrig sættes nok initiativer i gang for at skabe bedre arbejdsmiljø. Men arbejdet starter ikke mindst med de unge lærlinge og håndværkere. De skal forstå, at det ikke nytter at være en Tarzan, når de går rundt på et stillads. For branchens produktivitet afhænger også af et godt arbejdsmiljø. Og en håndværker i sygesengen genererer ikke meget omsætning og bundlinje til sin virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173