23948sdkhjf

Rekordstort solprojekt i Nordjylland

Det danske udviklingsselskab GreenGo Energy har sikret finansiering til ambitiøst solcelleprojekt i Brønderslev.

Projektet står med sine samlet set 360 hektar til at blive Danmarks største arealmæssigt, fortæller GreenGo-direktør, Karsten Nielsen.

Solprojektet vil kunne producere over 250 GWh energi årligt. Det svarer til forbruget for mindst 62.000 husstande, eller cirka 0,8 pct. af Danmarks årlige elforbrug. 

Ingen støtte fra staten

GreenGo Energy opererer med en forretningsmodel, der ikke kræver økonomisk støtte fra staten. Til gengæld er stærke finansielle partnere vigtige, når solcelleprojekter skal følges til dørs.

En af dem er tyske Encavis AG, som netop har fået overdraget projektet. 

– Encavis AG er, med deres betydningsfulde og dybe erfaring inden for sol i hele Europa, en ideel partner for solprojektet i Brønderslev. At have sikret finansieringen gavner alle interessenter i projektet, da projektet nu er et skridt tættere på at realiseres. Udover finansieringen hjælper Encavis med at strukturere og optimere projektet gennem udførelsesprocessen, siger Karsten Nielsen. 

Tilbage i maj kunne selskaberne oplyse, at Encavis AG fremover skal finansiere en portefølje på mere end 500 MW subsidie-fri solprojekter i Danmark. Og blot få måneder efter denne aftale, har parterne skrevet under på, at de sammen skal tage næste skridt mod realiseringen solprojektet i Brønderslev. 

Ikke den eneste

Ifølge Karsten Nielsen er Brønderslev ikke den eneste kommune, der har slået øjnene op for solenergi.

– Det går stærkt for den grønne omstilling, og der er stor efterspørgsel på solenergi blandt de danske kommuner. Derfor leder vi altid efter nye partnere til vores solparker - både finansielle partnere, leverandører og jordejere, fortæller Karsten Nielsen.

GreenGo Energy har i øjeblikket mere end 70 solcelleprojekter i støbeskeen. 

Opbakning fra borgmester

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard bakker op om projektet. I følge ham vil et solprojekt af denne kaliber være et stort rygstød for kommunens CO2-regnskab.

– Først og fremmest er jeg stolt af, at vores kommune har valgt at gå videre med planerne om etableringen af en solcellepark. Dernæst er jeg glad, at finansieringen er i hus. Forhåbentlig vil vi kunne benytte os af grøn solenergi inden for et få år. Vi mangler en godkendelse af lokalplanen, og den forventer jeg nok skal falde på plads, siger Mikael Klitgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109