Leder: Byggeriet skal leve med partnerskaber
De mindre aktører i byggeriet mødte selvklart tiltaget fra Københavns Kommune med mistro, for det vil naturligt gøre det svært for dem at få foden indenfor hos Københavns Kommune med et fast team af leverandører.
Men det handler også om at forvalte skattekronerne rigtigt i form af bedre kvalitet i byggeriet, unødig bureaukrati og hurtigere igangsættelse af byggerierne, hvilket evalueringer da også har vist, at partnerskaberne har givet.
Det har da heller ikke afskrækket Københavns Kommune fra at gøre et nyt forsøg med strategiske partnerskaber. Og de kritikere, som har harceleret imod partnerskaberne må nok erkende, at de er kommet for at blive. Senest har Region Hovedstaden også gået med overvejelser om lignende tiltag.
For konsortiet betyder den lange tidshorisont og det aftalte rammebeløb, at man kan gennemføre opgaverne i en fortløbende proces, fremfor at skulle mande op og ned, når man afgiver tilbud på enkeltopgaver. Samtidig er der med partnerskabsmodellerne lagt væk på deltagernes kompetencer, erfaring og værktøjer, hvilket i sidste ende gerne skulle give bedre kvalitet i byggeriet og dermed sparede skattekroner.
Ingen bør sige nej til bedre kvalitet i byggeriet, og partnerskaberne kan være en vej henimod netop det.