23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Når småt er godt - men stort er nødvendigt

Der er god grund til at ønske den danske bygge- og anlægsbranche til lykke i dag. Sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri er nu formelt godkendt af de to organisationers øverste organer og ifølge køreplanen sker sammenlægningen med virkning fra den 1. september.

Det er en betydningsfuld spiller, som nu træde i karakter. Dansk Byggeris ca. 5.700 medlemsvirksomheder repræsenterer godt 100.000 ansatte og Dansk Industris 11.800 medlemsvirksomheder repræsenterer godt 455.000 ansatte. Og netop det voldsomme volumen er én af de væsentligste årsager til, at Dansk Byggeri har søgt ind under DI-paraplyen. Formanden for Dansk Byggeri, Claus Bering, lægger da heller ikke skjul på, at det handler om at øge synligheden og forhandlingskraften.

Ikke uvæsentligt handler sammenlægningen naturligvis også om at optimere serviceringen af medlemmerne. Den del af organisationernes arbejde bliver stadig mere kompleks og kræver meget store ressourcer. Hvis Dansk Byggeri, som hidtil har leveret flot service til medlemmerne, skal forsætter det høje niveau, så skal der bruges meget større ressourcer end medlemmerne i dag betaler i kontingent.

Det handler altså også om stordriftsfordele. Udfordringen for Dansk Byggeri er nu at få placeret medlemsvirksomhederne i et stærkt branchefællesskab i Dansk Industri. Den opgaver er man allerede i fuld gang med at løse med Dansk Byggeris formand, Claus Bering og adm direktør, Lars Storr-Hansen i spidsen.

Læs også: Sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri godkendt

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095