23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vandmasser kalder på handling

Store vejrskift i form af sne, regn, storme og orkaner har altid på den eller anden måde påvirket bygge- og anlægsbranchens hverdag. For det sætter selvfølgelig sine begrænsninger, når jorden er hård som sten, eller vandet oversvømmer gader og stræder. Så kan der ikke laves meget gravearbejde, og der skal tages visse forholdsregler i forhold til at tørsikre nybyggerier.

Februar har da også været noget af en prøvelse. For aldrig er der kommet så meget nedbør som i denne måned, der nu går på hæld. Og det har da også haft indflydelse på bygge- og anlægsbranche, hvor 14 pct. af medarbejderne i bygge- og anlægsvirksomhederne har været negativt ramt ifølge Danmarks Statistik på grund af manglende opgaver.

Hvad indad tabes skal udad vindes, siger et gammelt ordsprog da også. For virksomhederne skal nok få en masse at lave, når de efterhånden mange vandskader skal udbedres.

Men set i et større samfundsøkonomisk perspektiv er de stigende vandmasser og megen nedbør en dyr affære, der fordrer, at der tages langt større hensyn til klimasikring.

Flere partier har efterlyst,at regeringen snart får landet den nationale klimahandlingsplan. Og den seneste måneds vandmasser, der ikke mindst har ramt flere jyske byer, viser da også, at der må handling til.

Klimasikring er ikke en billig omgang og selvom det langt hen ad vejen er de enkelte kommuner, der skal finansiere gildet, må det også være i statens interesse at klimasikringen herhjemme up to date. Derfor er den kommende klimahandlingsplan så vigtig.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109