23948sdkhjf

Tre i spil til udviklings-kinderæg i Horsens

Horsens Kommune har nu indkredset, hvilke rådgiverhold der skal arbejde videre med at lave en udviklingsplan for Åkvarteret i Horsens, det skriver kommune, som står bag en parallelkonkurrence for området, i en pressemeddelelse.  

Efter en prækvalifikation, der gik i gang i december 2019, er tre teams blevet valgt til at gå med i den videre proces. Holdene er:

- Transform med underrådgivere fra GHB Landskab, Viggo Madsen, Trafikplan, DEM og Substrata.

- Tegnestuen Vandkunsten med underrådgivere fra Skaarup Landskab, Via Trafik, Bactocon og Etos Ingeniører.

- Werk Arkitekter med underrådgivere fra Krüger, Hundsbæk & Henriksen, Celis Consult og Exometric. 

De tre hold skal hver komme med deres bud på, hvordan åen kan genetableres i et forløb fra Inderhavnen via Havneallé op til Åboulevarden og op til Rådhustorvet i Horsens. Desuden skal de give bud på, hvordan å-forløbet kan videreføres derfra. 

– Vi har i mange år snakket om muligheden og drømmen om at få ført åen tilbage til byen, og nu er det tid til, at vi tager skridtet videre. De tre teams, som er valgt efter prækvalifikationen, skal give deres nyfortolkning af, hvordan det gamle å-forløb kan skabe værdi i og for Horsens, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.

Tre ting på én gang: Byudvikling, trafik og klimatilpasning
I det kommende arbejde skal de tre teams blandt andet forholde sig til, hvordan havnen og byen kan kobles bedre sammen med en tilbageførsel af åen. 

Også trafikforholdene i området omkring Høegh Guldbergs Gade, Niels Gyldings Gade og Åboulevarden er et af de helt centrale elementer, som de tre teams skal komme med bud på, hvordan kan løses. 

Sidst, men ikke mindst er en tilbageførsel af vandet i Åkvarteret en vigtig brik i klimatilpasningen og mulighederne for byudvikling af midtbyen.

- Der er rigtig mange muligheder i at udvikle Åkvarteret, men der er også flere udfordringer, som vi skal forholde os til. Nu tager vi hul på den første del af en længere proces, hvor vi skal have kvalificeret det videre arbejde med Åkvarteret, siger Charlotte Lyrskov, direktør for Teknik og Miljø i Horsens Kommune.

De tre teams får nu et konkurrenceprogram, de skal arbejde med i det meste af 2020. Undervejs følger Horsens Kommune med i arbejdet, når der bliver afholdt to workshops og delafleveringer, hvor kommunen bliver præsenteret for arbejdet i de tre teams. 

Det bedste forslag bliver fundet i starten af 2021. Den endelige udviklingsplan vil blive udarbejdet frem mod sommeren 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.122