23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kan du stole på dine medarbejdere?

Selvom Danmark faktisk er det land i verden som i følge anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse har den mindst korrupte offentlige sektor, så er der ved at komme nogle grimme ridser i lakken.

Flere offentligt ansatte i både kommuner, regioner, Forsvaret og Skat har haft næsen for langt fremme og fingrene i kassen.

Også i det private erhvervsliv afsløres der sager, hvor der enten er givet eller modtaget bestikkelse. Hvad enten det så er en offentlig forvaltningschef som sendes på golfrejse af en leverandør, eller nogle dyre lamper, der skifter ejer.

Nu ligger det ikke umiddelbart i kortene, at vi i det kommende år skal se en sand syndflod af korruptionssager. Danmark er et velorganiseret og ordentligt land - i hvertfald i forhold til korruption. Det har vi ikke tradition for i stor målestok.

Men tendensen til øget korruption og svindel med betroede midler er til gengæld så synlig, at problemet skal behandles med rettidig omhu.

Man skal selvfølgelig forsøge at styrke moralen, så danskerne også fremover har respekt for, hvad der er dit og hvad der er mit. Men det, der virker allerbedst er naturligvis at justere reglerne og procedurerne, så de offentlige kasser ikke er et tag-selv-bord for svage sjæle.

Det gælder i øvrigt også i de private virksomheder. Ordentlige virksomheder har styr på tingene og medarbejdere, de kan stole på.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11