23948sdkhjf

Renovering med rundbuer

Sct. Nicolai Kirke i Vejle er renoveret så nye funktioner er integreret med så nænsomme indgreb som muligt af hensyn til de kulturhistoriske værdier

I Vejle er den fredede Sct. Nicolai Kirke klar til nyt liv i kirkerummet, og sognegårdens faciliteter bliver integreret for at opnå mere nærhed mellem kirkens ansatte, menigheden, byens borgere og besøgende.

Restaureringen af kirken tager udgangspunkt i reversibilitet-princippet, hvilket betyder, at det arkitektoniske indgreb berører bygningen mindst muligt og kan derfor føres tilbage til standen før restaureringen, hvis aktuelt.

- For os som arkitektfirma er det et spændende og udfordrende arbejde, når kirker som Sct. Nicolai skal restaureres. Det kræver, at vi tænker i innovative og kreative baner, da alle nye elementer skal skræddersyes bygningen og samtidig overholde tidens krav til blandt andet lyd og brand, forklarer Anders Glavind fra E+N Arkitektur A/S.

Buede døre
Arkitektfirmaet har blandt andet arbejdet tæt sammen med entreprenør- og tømrervirksomheden Raunstrup og Swedoor, der har specialfremstillet 20 døre til kirken.

- Sct. Nicolai Kirke er fredet, og derfor er det vores opgave at få byggematerialerne til at passe så naturligt ind som muligt, hvilket de buede døre er et godt eksempel på. Sporudfræsningerne indgår som en del af en større fortælling, og det har derfor været en interessant opgave, som nu kommer til sin fulde ret i kirkerummet, forklarer Peter Sejling, salgs- og marketingdirektør for Swedoor.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109