23948sdkhjf

Lokal entreprenør afløser arkæologer ved Nyborg Slot

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i byen

Efter måneders arkæologiske udgravninger på Torvet foran Nyborg Rådhus, har Slots- og Kulturstyrelsen nu valgt den entreprenør, der skal omdanne byens torv.

- Vi er glade for, at vi nu har indgået en aftale med Munck Havne & Anlæg om at udføre arbejdet på Torvet i Nyborg, siger projektchef Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsen, i en pressemeddelelse. 

- Som lokal virksomhed er vi meget tilfredse med at have vundet en så spændende opgave i vores ”hjemby”. Vi forventer at kunne allokere medarbejdere til projektet fra nærområdet, og vi håber ligeledes at kunne bruge lokale underentreprenører og leverandører til opgaven, supplerer afdelingschef Hans Færck, Munck Havne & Anlæg.

Omdannelsen af torvet mellem Nyborg Rådhus og Nyborg Slot er en del af det store slotsprojekt i Nyborg, så pladsen kan blive en aktiv plads med mulighed for et væld af aktiviteter som for eksempel torvedage, udeservering og ridderturneringer.

Målet er, at det nye torv skal skabe en både visuel og fysisk forbindelse mellem rådhuset og Nyborg Slot, så det bliver lettere for de mange besøgende at forstå Nyborg Slot og Nyborg by som en sammenhængende historisk helhed.

Genanvender historiske brosten 
Den centrale del af Torvet vil blive anlagt som et stort gulv af nordisk granit med en belægning, der størrelsesmæssigt forholder sig til de eksisterende brostensbelægninger. Diagonalt henover Torvet markeres ”Rigets Hovedstrøg” med en ensartet brostensbelægning af slidte, skårne og flammebrændte sten.

Foran Nyborg Rådhus bliver der plantet et stort egetræ, der skal sende tankerne i retning af Luther-egen i Wittenberg i Tyskland og Christian d. 3., der indførte Reformationen i Danmark.

Under de arkæologiske udgravninger på Torvet er der fundet et stort antal af de oprindelige brosten, som måske stammer helt tilbage til 1500-tallet. Disse gamle brosten vil nu blive genlagt omkring det nye egetræ foran rådhuset.

I den ende af Torvet, der vender mod Nyborg Slot, bliver der anlagt en vandkunst som en reference til fyrstespejlet i de have- og slotsanlæg, man kender fra Renæssancen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.167