Metro-bygning bliver 11.500 kvm oplevelsescenter
Det er snart fem år siden, at detailkæden Metro lukkede sit varehus i Aalborg. Men fra januar 2020 vil der igen være liv i den store bygning, når Bowl´n´Fun slår dørene op for et sandt forlystelsesparadis på i det sydlige Aalborg.
Projektet omfatter hele 11.500 kvm med bowlingbaner, trampolinpark, minigolf, legeland, escape rooms, wipeout- og ninjabaner, forskellige virtual reality-koncepter, lasergame, arkadespil og spisesteder.
Forvandlingen fra varehus til oplevelseshus er i fuld gang, og henover efteråret vil den tomme bygning blive fyldt op med fede forlystelser og avanceret teknik. Opgaven med at få de mange installationer til at spille sammen er lagt i hænderne på Nordelektro, hvor projektleder Jesper Hermansen og hans montører har taget hul på en opgave, som er alt andet end rutinepræget:
- Det er et sindssygt spændende projekt rent teknisk, fordi vi har at gøre med et kæmpestort hus, der skal transformeres til noget helt andet, end det oprindeligt er bygget til. Samtidig skal vi koordinere et stort antal bygherreleverancer, når leverandører fra hele verden kommer hertil med en masse avanceret teknik til deres forlystelser, siger Jesper Hermansen i en pressemeddelelse.
Tillid og totaløkonomi
Nordelektro står for alle eltekniske installationer i projektet; herunder lys, lyd, sikkerhed samt ikke mindst teknikken til husets mange forlystelser. Projektet omfatter blandt andet udbygning af de eksisterende ABA-, ABV- og talevarslingsanlæg, ny sikkerhedsbelysning og etablering af et programbart belysningsanlæg med Lutron-styring. Hertil kommer bowlingcenter samt et stort køkken- og restaurantområde.
Dermed er det nye oplevelsescenter et projekt, hvor der stilles høje krav til teknikleverandøren. At Nordelektro efter en dialogproces blev valgt foran to andre leverandører er ifølge projektchef John Eggert fra Bowl’n’Fun i høj grad er spørgsmål om kemi og mavefornemmelse.
Ifølge Nordelektros salgschef Jesper Storm Simonsen har en dialog- og afklaringsfase tidligt i forløbet gjort det muligt at indgå en aftale, som i høj grad tilgodeser byggeriets økonomi i et langsigtet perspektiv. Erfaringsmæssigt udgør driftsfasen 60-80 pct. af en bygnings totaløkonomi.