23948sdkhjf

Fremgang på 800 procent

HB Trapper har haft store ordrer de seneste år, og det kan mærkes på bundlinjen.

De har været med i byggeriet af Mærsk-tårnet - en tilbygning til kræft- og hjerneforskning under Københavns Universitet - og derudover skal de levere trapper til Carlsbergs nye hovedsæde i Valby og 500 altaner til Kaktus-kollegiet i København.   

Deres regnskab er således gået fra en bundlinje på 386.000 kr. i regnskabsåret 2016/2017 til 3,5 mio. kr. året efter, det er en stigning på hele 800 pct.

De havde en bundlinje på 5,3 mio. 2015/2016 og er derfor ikke helt tilbage på samme niveau. Ifølge direktør for HB Trapper, Karsten Vang, er de tilbage på sporet i det indeværende år. 

Genbrug giver overskud
Karsten Vang siger til Wood Supply, at de føler sig godt rustede i et i øvrigt presset marked. Han medgiver, at antallet af byggerier og renoveringer ganske vist går op men siger, at der er pres på priserne og derfor få, der tjener penge.

En af de ting virksomheden gør for at sikre sig i branchen er at præfabrikere og bruge modeller, der kan bruges igen. Han nævner, at deres materialer er 95 pct. færdige, når de ankommer til byggepladsen, hvilket betyder at de ikke spærrer for håndværkerne, og de kan afslutte byggeriet hurtigere. 

- Et byggeri skaber først en værdi for bygherren, når det er færdigt. Vi mødes selvfølgelig med bygherren og arkitekten og hører, hvilket byggeri de vil have, så de får det på deres måde. Men vi bruger nogle modeller, vi kender. Så kan vi tilbyde en pris, der kan konkurrere, siger direktør for HB Trapper, Karsten Vang.

Intelligente altaner
Direktøren har gjort sig mange tanker om, hvilke teknologier der i fremtiden skal investeres i og har konkrete bud på, hvordan de kunne se ud.

- Når vi snakker ny teknologi, så tænker jeg ikke kun i robotter. En altan i fremtiden er ikke kun et produkt, som vi ser det i dag. Noget af det, der historisk har været problemet er, at altaner er faldet ned, fordi de forrådner. Det kunne være, at den i fremtiden, via censorer og andre følsomme fotoceller, kunne holde øje med sin egen holdbarhed, lyder det fra Karsten Vang.  

Han nævner derudover stål, som et materiale, de vil blive ved med at prioritere, da han siger, det er bæredygtigt i den forstand, at det er 100 pct. genanvendeligt, hvis det er produceret ordentligt. 

- Vi vil blive ved med at holde øje med, hvad vi kan med de materialer, vi bruger. Der bruges selvfølgelig noget co2 til at producere stål, men så kan det tilgengæld genanvendes. Så vi vil fortsat fortælle markedet, hvad vi kan lave i stål, siger Karsten Vang.

Derudover er direktøren i gang med at videreuddannelse sig og begyndte sidste år på sin executive MBA på Aalborg Universitet, som han roser for deres høje niveau. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11