23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Afstemning var det værste udfald

Et er sikkert: Det bliver sværere at drive virksomhed efter den 29. marts, hvis man har fokus rettet mod Storbritannien. For uanset om det ender med et blødt eller hårdt Brexit, når Storbritannien forlader EU, så ændrer dagligdagen sig også for de danske virksomheder.

Tirsdagens afvisning af den britiske aftale om EU-udtræden gør den nuværende situation meget uafklaret, og det er jo faktisk den værste situation, de danske virksomheder kan komme i: De kan forberede sig så godt, som de kan, men virksomhederne aner overhovedet ikke, hvordan de skal agere her to måneder før Brexit.

Den hjemlige bygge- og anlægsbranche er ikke den del af dansk erhvervsliv, som bliver hårdest ramt af et hårdt Brexit, hvor der ikke landes en aftale med EU. Her er der langt større kroner og øre på spil for eksempelvis fødevarevirksomhederne.

Men Storbritannien var i 2017 det næststørste eksportmarked for den danske bygge- og anlægsbranche, og sidste år solgte branchen varer som eksempelvis vinduer for 4,5 mia. kr. ifølge Dansk Byggeri. Samtidig har en række rådgivere og arkitektvirksomheder også aktiviteter på de britiske øer.

Så det vil skabe en situation med toldsatser, omfattende administrativt bøvl og flere udfordringer, når ansatte skal frem og tilbage mellem landene. Derfor bør virksomhederne allerede nu prioritere forberedelserne, så de er klar, når Brexit sker. Der vil trods alt stadig skulle bygges i Storbritannien, og dermed fortsat være opgaver. Men det tegner unægtelig til at blive en svær omgang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125