23948sdkhjf

Nedriver kickstarter nyt forretningsområde

Kingo vender tilbage til rødderne. 

Da nedrivningsfirmaet blev grundlagt i 1955 bestod forretningen i at sælge brugte materialer fra de bygninger, som virksomheden rev ned. Billigere byggematerialer betyder dog, at nedriveren i en årrække i større grad har genanvendt byggematerialer til fx vejfyld fremfor at genbruge dem.

Men det bliver der lavet om på nu - nedriveren har besluttet at drive genbrugsvirksomhed igen. 

Unika-produkter
Kingo åbner en ny afdeling, der sælger brugte byggematerialer og inventar, som enten er unikke, håndlavede eller har en særlig historie. Afdelingen hedder Kingo Unika og er oprettet under selskabet Kingo Recycling A/S, der blev stiftet i januar 2018.

- Vi tror, der er et marked for produkter af høj kvalitet, som vi finder i forbindelse med vores nedrivningsopgaver. Derfor vil Kingo Unika koncentrere sig om at sælge byggematerialer og inventar, som enten er unikke, håndlavede eller har en særlig historie, siger direktør i Kingo Recycling, Willy Pedersen.

Kickstarter med kunstværk med 25.000 mursten
Afdelingen kickstartes med salget af murstenene fra den anerkendte kunster Per Kirkebys skulpturer, som har været udstillet på Museum Jorn i Silkeborg i udstillingen ”PER KIRKEBY Maskiner for lys og skygge”. Udstillingen bestod i 18 af Per Kirkebys murstensskulpturer, som tidligere har været opført ved udstillinger i bl.a. Paris, London og København. 

I alt var udstillingen bygget af 25.000 mursten med en samlet vægt på over 100 tons. Museum Jorn havde fået lov til at opføre kunstværkerne midlertidigt mod, at de blev nedtaget efter udstillingen. 

At fjerne 25.000 mursten kræver både tid og det rette udstyr, og derfor indgik Museum Jorn et samarbejde med Kingo om at nedtage kunstværkerne, mod at nedrivningsvirksomheden fik tilladelse til at genbruge og videresælge en del af de flotte sten. 

Skulpturerne er muret op med kulekalk, som ikke binder så kraftigt som almindelig mørtel, hvilket gør stenene nemmere at skille ad og rense. To medarbejdere fra Kingo banker kulekalken mellem murstenene ud med et slagbor, hvorefter stenene fjernes og lægges på en stålrist, hvor kalken pudses af. Herefter kan de næsten helt rene sten blive stablet på paller.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.121