23948sdkhjf

Nyt dansk design til Norges største universitetsbyggeri

En strategisk satsning på norsk infrastruktur har sikret den danske ingeniørvirksomhed MOE endnu en stor opgave på det kommende Livsvitenskapsbygget i Oslo.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed vandt for nogle år siden en række centrale byggeriopgaver på Livsvitenskapsbygget, der bliver en omfattende udvidelse af Universitetet i Oslo - med et 66.000 kvm. stort forsknings- og undervisningsbyggeri for biovidenskab, kemi og farmakologi.

Nu, hvor der er kommet skub i byggeriet, har det vist sig frugtbart, at MOE i de seneste par år har etableret sig på det norske marked for infrastruktur.

For ingeniørvirksomheden er ligeledes blevet rådgiver på etablering af veje, stier og en ny cykel-gangbro.

Det skyldes især, at man nu kan tilbyde et lokalt kendskab, da man har ansat flere norske fagspecialister; heriblandt Ruth Heidi Pedersen, der kan sætte sine 24 års erfaring i spil som projektleder på infrastrukturen til Livsvitenskapsbygget, fortæller en pressemeddelelse fra virksomheden.

Designproces i 3D
Samtidig bliver opgaverne løst med assistance fra MOE i Danmark, hvor man er i gang med at projektere den 100 meter lange cykel-gangbro via en parameterstyret designproces i 3D.

- Broen har et meget specielt vejforløb, og vi har haft behov for at modellere både forløb og udformning i forskellige varianter, og både i stål og beton her i konceptfasen. Vi vælger at arbejde parametrisk i udviklingsprocessen, hvor vi kan arbejde fornuftigt fremad efter arkitektens og bygherrens ønsker - og hurtigere tilpasse konstruktionen i et samarbejde med vores norske kollegaer, siger Anders Abildgaard, nyudnævnt projektchef for Infrastruktur i Norge.

Ifølge adm. direktør for MOE Norge, Sune Wendelboe, er den nye opgave udtryk for, at kombinationen af tværnationale kompetencer og regional tilstedeværelse har vist sig at være formlen på succes mod nord.

- Vi ville ikke kunne vinde en sådan opgave, hvis ikke vi havde fulgt en klar strategi: At blive en lokalt forankret rådgiver med en multidisciplinær koncern i ryggen. Idéen om bare at åbne et kontor i Norge og prøve at løse opgaverne fra en dansk koncern, er ikke en holdbar fremgangsmåde. Det kræver norske specialister og en stærk lokal tilstedeværelse. Derefter kan man så begynde at trække på kompetencer i koncernen, siger han.
kargaard

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Læs mere om: MOE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284