23948sdkhjf

Her er planen for Indre Aarhus Ø

En ny midtbyskole, levende, mangfoldige byrum og færre etagemeter byggeri.

Det var blandt ønskerne til Aarhus Kommunes næste etape på havnen, Indre Aarhus Ø, og efter en fordebat med deltagelse af flere end 800 borger har Magistraten nu indstillet forslaget til en udviklingsplan til godkendelse i byrådet.

Ifølge Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø, indeholder udviklingsplanen 30.000 færre etagemeter byggeri end oprindeligt planlagt.

Lavere højder og mindre tæthed var nemlig et af borgernes stærkeste ønsker – sammen med ønsket om en ny skole, en daginstitution, en moderne bypark og flere grønne åndehuller.

En hverdagsby - Borgerne er kommet med nogle virkeligt gode bud og ønsker til udviklingen af den inderste del af Aarhus Ø. Vi ønsker at skabe en ’hverdagsby’, og det er derfor vigtigt, at vi lytter til de borgere, der dagligt færdes i byen. Borgerne har sat klare aftryk i udviklingsplanen blandt andet i form af færre etagemeter byggeri, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Med en ’hverdagsby’ forstås et område med boliger, arbejdspladser og offentlige institutioner – et sted for byens borgere og for byens mange besøgende. Samtidig vil den indre del af Aarhus Ø, hvis udviklingsplanen

i højere grad end det yderste Aarhus Ø, komme til at ligne resten af midtbyen med karréer, offentlige servicefunktioner og intime pladsdannelser. Det er ønsket, at den nye bydel skal være stedet, hvor byen og øen bliver hægtet sammen. 

Arkitektfirmaet Gehl har været med i den omfattende borgerinddragelsesproces, der blandt andet har bestået af fire yderst velbesøgte og inddragende borgermøder – herunder workshops og guidet gåtur i udviklingsområdet.

- Det har været utroligt skønt at mærke det engagement, der er for byudviklingen af Aarhus Ø. Ikke blot fra de, der dagligt bor og arbejder her, men fra borgere fra hele byen. Det er tydeligt, at Aarhus Ø har betydning for mange, og et af de helt store borgerønsker har netop derfor været, at sikre god adgang til havnen og kanalerne samt en grøn bydel med byggeri, der respekterer den menneskelige skala og flere offentlige funktioner, så mange kan nyde godt af området, siger Camilla van Deurs fra Gehl.

Hvis forslaget som ventet bliver vedtaget i byrådet, vil der forud for høringsperioden blive afholdt et nyt borgermøde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125