Farum centrum får både boliger og kultur
Mere byliv og et sammenhængende, oplevelsesrigt bycentrum, der styrker forbindelsen mellem stationsområdet og bykernen.
Det er ambitionen for den helhedsplan, som Sophienberg Gruppen nu skal udvikle for området ved Farums gamle rådhus.
Sammen med PLH Arkitekter har den københavnske ejendomsudvikler vundet Furesø Kommunes udbud med et forslag, der både omfatter nybyggeri og transformation af eksisterende bygninger.
- Det er vores intention at skabe en sammenhæng mellem bygninger, stiforløb og gårdhaver, så hele karréen løftes til én stor og inviterende kultur-ø i byen, siger Niels Krag, direktør og partner i Sophienberg Gruppen.
Afsættet for projektet er karréen Frederiksborgvej 3-5, der rummer Farums eksisterende kulturelle centrum med tilbud som kulturhus, bibliotek, museum, musikskole, indkøbscenter og biograf.
Vinderforslaget åbner karréen op ved at tilføje vinduer, nye indgange og samtidig knytte hele området tættere sammen. Det sker blandt andet ved at etablere en landsbylignende bystruktur med en blanding af boliger, kultur, erhverv og detailhandel.
Bydelen får et nyt kulturtorv og det eksisterende grønne stisystem udbygges samtidig med, at forbindelsen til den nærliggende Kumbelhaven styrkes med et nyt, grønt opholdsrum – Kumbelscenen – der minder om et udendørs amfiteater.
I området ligger foruden det tidligere Farum rådhus også en skole fra 1920’erne. Begge er bevaringsværdige bygninger, som foreslås omdannet til større boliger i to plan. Mod syd opføres cirka 60 nye familie- og seniorboliger.
- De nye boliger på den sydlige del af grunden bliver en ny ankomstport til Farum for trafikanter – byens nye ansigt udadtil, siger Lars Toksvig, parter i PLH Arkitekter.
Sophienborg Gruppens helhedsplan skal nu danne grundlag for en kommende lokalplansproces.