23948sdkhjf

Aarhus får 600 meter skovbad

Det japanske begreb Shinrin Yoku introduceres under Aarhus Festuge i september

600 træer flytter under Aarhus Festuge til Aarhus Ø, hvor de for en stund skal skabe et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Det er tegnestuen SLA og Aarhus Festuge, der i fællesskab har skabt byrumsprojektet ’Skovbadet Ø’.

I den ubenyttede midterrabat på Bernhard Jensens Boulevard, hvor den næste letbaneetape skal placeres, plantes et midlertidigt byrum. Det vil udgøre en frodig velkomst til bydelen og skabe en helt ny oplevelse af natur på Aarhus Ø.

- Med "Skovbadet Ø" viser vi, hvordan man kan bruge naturen til at løse en lang række urbane udfordringer, alt imens vi øger livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed, siger Stig L. Andersson, designdirektør og grundlægger af SLA, i en pressemeddelelse.

Et japansk begreb
Projektet bygger på det japanske begreb Shinrin Yoku, der bogstavelig talt betyder "skovbadning". Her udnyttes naturens dokumenterede fysiske og mentalt helende effekt og ordineres af læger som led i behandlingen.

De forskellige træsorter er valgt ud fra deres evne til naturligt at rense luftens bilos, reducere CO2 og skabe et godt mikroklima i området, der også huser det nye havnebad.

- Naturen har, i lighed med kultur, nogle værdiskabende elementer, der rækker ud over den umiddelbare oplevelse. Den skaber livskvalitet, fællesskab og et frirum for mange. ’Skovbadet Ø’ bygger bro mellem urbanisme på godt og ondt og naturens stærke og mangefacetterede kræfter, og jeg glæder mig til at se byens borgere og gæster tage den til sig, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Indgår i ny bypark
Efter Festugen flyttes de 600 træer til Gellerup, hvor de vil indgå i en ny bypark, som i øvrigt også er designet af SLA.

Dermed bliver træerne igen til næste år en del af Aarhus Festuge, idet Festugen her har valgt Gellerups transformation fra udsat boligområde til integreret bydel som sit byrumsprojekt.

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge er en kulturfestival, der får Aarhus til at summe af liv i 10 dage.

Aarhus Festuge blev etableret i 1964 og afholdt første gang i 1965.

I 1964 blev Festugen tænkt som et eksperiment, der skulle aktivere byens institutioner og foreninger for at præsentere byens kulturelle profil og Aarhus’ store potentiale for omverdenen. Den store succes har betydet, at Aarhus Festuge siden da er blevet en årligt tilbagevendende tradition.

Dronning Margrethe er protektor for Festugen og åbner hvert år festen ved en galla den første fredag i Festugen.

Aarhus Festuge har hvert år cirka 500.000 gæster.

Festugen 2018 finder sted i dagene 31. august - 9. september.
Kilde: Aarhus Festuge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219