23948sdkhjf

Fritiden går med legoklodser og idolet Churchill

Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen, fylder 50 år i dag og kan se tilbage på 10 år i spidsen for Dansk Byggeri

Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen, er i sit es, når han går rundt med hjelm på sammen med Dansk Byggeris medlemmer ude på byggepladserne, i skurvognene eller i produktionshallerne.

Og når han vender tilbage til Dansk Byggeris hovedkvarter ved Nørreport efter et virksomhedsbesøg, er det som regel med masser af inspiration og gode ideer til, hvordan Dansk Byggeri kan varetage bygge- og anlægsvirksomhedernes interesser på nye måder. Så skal der knokles.

Lars Storr-Hansen, som fylder 50 år i dag, har i sine 10 år som adm. direktør i Dansk Byggeri blandet sig direkte og indirekte på den førte erhvervspolitik for at pleje bygge- og anlægsbranchens interesser, hvor ikke mindst håndværkerfradraget og behovet for flere offentlige investeringer har været i fokus.

Han kender selv den politiske proces fra ansættelser i centraladministrationen og Venstres politisk-økonomiske sekretariat samt sin tid som særlig rådgiver for Venstre-ministrene Svend Erik Hovmand og Eva Kjer Hansen.

Finanskrisen ramte hårdt
Med en baggrund som cand.polit, økonomisk journalist og politisk rådgiver er han nok mere til tal og analyser end til gør det selv-arbejde på carporten hjemme i privaten i weekenden.

Succeskriterierne for Lars Storr-Hansen, da han blev adm. direktør i Dansk Byggeri i 2008 var blandt andet at skabe politisk gennemslagskraft og synlighed i pressen - et felt han også har erfaring med efter en tid som journalist på det daværende Børsens Nyhedsmagasin i årene 2000 til 2002.

Han kom til Dansk Byggeri i maj 2008 efter ansættelser i brancheorganisationerne Dansk Industri samt Handel, Transport & Service.

Men få måneder efter kom finanskrisen, og den nye direktørs hovedopgave blev at skære i Dansk Byggeris administration og arbejdsopgaver og trimme hele organisationen.

Et forløb han selv har kaldt en hård omstilling.

Trimningen betød afskedigelser og frasalg af aktiviteter, lige som medarbejdernes betalte frokostpause og den årlige julegave blev afskaffet.

Siden er julegaverne dog blevet genindført - men i mindre skala.

Rejsen går til Paris
Hans arbejde for at fremme bygge- og anlægsbranchen har givet skulderklap, men også knubs ind imellem.

Han forstår dog at koble effektivt af i familiens skød med legoklodser sammen med sønnen Christian på ni år, svømning med datteren Ellen på 13 år samt ferier til yndlingsbyen Paris med familien, der også tæller hustruen Merete.

Noget af tiden bliver altid brugt i selskab med en god krimi eller en historisk bog, gerne om idolet Winston Churchill.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125