Rektor glæder sig til samarbejdet
Efter en omfattende udbudsproces kunne Bygningsstyrelsen tirsdag morgen offentliggøre, at A. Enggaard A/S er valgt som totalentreprenør på den nye arkitektskole i Aarhus.
Et helt rigtigt valg, hvis man spørger rektor arkitektskolens rektor Torben Nielsen:
Upcycling som arkitektonisk værdiTil byggeriet af den nye arkitektskole i Aarhus har Bygningsstyrelsen valgt at arbejde med upcycling. I dialog med arkitekterne bag byggeriet; Adept og Vargo Nielsen Palle, er potentielle bygningsdele blevet identificeret. Det gælder blandt andet akustikløsninger med upcyclede tekstiler eller træ, betongulve med tilslag af byggeaffald og bygningskerner i upcyclet beton. Dialogen mundede ud i, at totalrådgiveren tidligere i år indgik kontrakt med Lendager Arkitekter, der har praktisk erfaring med netop at producere og bygge med upcyclede materialer. - Samarbejdet med Lendager Arkitekter om upcycling-strategien for New Aarch er målrettet særligt udvalgte steder og bygningsdele i huset. Det er nemlig væsentligt, at de upcyclede elementer ikke blot fungerer som ’eksempelsamling’ for genbrugsmaterialer, men at upcyclingen reelt er med til at give projektet større arkitektonisk værdi, siger arkitekt Martin Krogh fra Adept. Læs mere i artiklen: |
- A. Enggaard har med deres tilbud vist os, at de har sat sig grundigt ind i projektet og til fulde forstår vores vision. En af Enggaards helt store styrker i forhandlingsfasen har været deres ambitiøse tilgang til, hvordan vi som lejere inddrages – og hvordan de vil inddrage bydelen og naboerne, siger Torben Nielsen.
A. Enggaard har hovedsæde i Svenstrup ved Aalborg, men virksomheden har også kontor i Ceresbyen i Aarhus og har herfra sat et markant aftryk på udviklingen af Danmarks næststørste by de senere år. Ikke mindst som udvikler af netop Ceresbyen, der ligger få hundrede meter fra den byggegrund, hvor New Aarch nu skyder op.
- Derfor kender vi lokalmiljøet særdeles godt og vil naturligvis arbejde i respekt for omgivelserne og det unikke miljø, der eksisterer på Godsbanen. Samtidig er vi i den anden ende af Godsbanen netop gået i gang med at projektere en helt ny bydel kaldet Brokvarteret, siger afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard i Aarhus.
Arkitektskolen i Aarhus har siden oprettelsen i 1965 haft sin primære adresse på Nørreport 20 i Aarhus. Med nybyggeriet, som forventes færdigt mod udgangen af 2020, samles arkitektskolens aktiviteter, der i dag er spredt på 10 adresser rundt om i Aarhus, og de utidssvarende fysiske rammer opdateres. Byggeriet har et anlægsbudget på 277 millioner kroner og består af i alt 12.500 kvadratmeter – med option på yderligere 2.500 kvadratmeter.