De nominerede til årets Mipim Awards er ...
To danske projekter er blandt de nominerede til dette års Mipim Awards.
Det stod klart, da arrangørerne bag ejendomsmessen Mipim i Cannes i denne uge offentliggjorde listen over nominerede til de eftertragtede priser.
Boligbyggeriet The Silo i Københavns Nordhavn er en af fire nominerede i kategorien "Best Refurbished Building", mens Mærsk Tårnet ved Panum Instituttet er nomineret til "Best Healthcare Development".
Ud af 227 indstillinger har juryen valgt at nominere 44 projekter, som fordeler sig på 23 nationer.
Om Mærsk Tårnet eller The Silo løber med en af de 11 priser - og dermed løfter arven fra psykiatrisygehuset i Slagelse, der var blandt vinderne sidste år - afsløres ved en ceremoni 15. marts.
De to nominerede danske projekter stod begge færdige i 2017 og markerer sig på hver sin måde som ganske unikke bygningsværker.
Om Mipim
Mipim 2018 er den 29. udgave af den årlige internationale ejendomskonference i Cannes og regnes for verdens største messe for ejendomsinvestorer
Deltagerne er blandt andre erhvervsmæglere, udviklere, entreprenører og investorer 24.200 deltagere fra 100 lande, heriblandt 5.000 investorer 3.100 udstillere 370 politikere Over 360 talere og oplægsholdere Arrangementet varer fire dage – i år fra 13. - 16. marts Mipim står for Le Marché International des Professionnels de l’immobilier |
Kornsilo med stålaltaner
The Silo består 38 ejerboliger, som er indrettet i Københavns Nordhavns højeste industribygning, den karakteristiske DLG-silo.
Det ambitiøse projekt er gennemført i tæt samarbejde mellem Klaus Kastbjerg og NRE Denmark som bygherrer og arkitektvirksomheden Cobe. NRE Denmark har også haft rollen som totalentreprenør, mens Balslev har været rådgivende ingeniør på projektet.
Den oprindelige kornsilo har med ombygningen fået en ny facade med store vinduer og altaner i stål. Indvendigt udnyttes siloens varierende rumhøjder, og mange steder fremstår den eksisterende beton synligt. Byggeriets to øverste etager er en tilføjelse til den oprindelige bygning. De er etableret med panoramaudsigt og spejlglasvinduer, der står i kontrast til resten af bygningens nye facade.
Genbrugskobber
Mærsk Tårnet, Københavns nye forskertårn, er et af Bygningsstyrelsens hidtil største byggeprojekter.
Projektet er gennemført med C. F. Møller, Rambøll og SLA som rådgivere. Flere end 25 entreprenører og håndværksvirksomheder har bidraget til byggeriet, som var seks år undervejs.
Det 75 meter høje tårn er dækket af 3.300 skodder, udført i genbrugskobber, som med årene vil patinere fra blank til mørkebrun og siden matche Københavns grønne tage. Mærsk Tårnet har vundet flere priser, blandt andet en WAF Award og Scandinavian Green Roof Award, men har også fået negativ omtale på grund af en markant budgetoverskridelse.