23948sdkhjf

Jysk varmeværk får ja til nyt halmanlæg

Arbejdet med udbudsmaterialet går nu i gang

Auning Varmeværk på Djursland har et halmkedelanlæg fra 1992, men det er efterhånden ved at være lidt flosset i kanterne.

- Det kører fint, men det er noget udtjent og koster meget i vedligehold. Kapaciteten er også ved at være for lille, fortæller driftsleder Hans Jørgen Larsen.

Derfor vil varmeværket nu ud og investere et sted mellem 45 og 50 mio. kroner i et nyt halmfyret anlæg.

Varmeværkets projekt behøver forbrugernes bemyndigelse. Derfor har der været indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Ekstra-ekstraordinær
- Vi er jo i vores spæde start, men forbrugerne skal jo godkende. På vores første ekstraordinære generalforsamling skulle to trediedele af forbrugerne stemme ja, for at det blev til noget. Det vil sige godt 800 mand. Der kom 22, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Med det fremmøde og stemmetal måtte man endnu engang indkalde til møde.

- Det bliver vel nærmest en ekstra-ekstraordinær generalforsamling. Men her skal der bare være stemmeflertal mellem de fremmødte. Så kommer der to, og de siger ja, så er projektet godkendt, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Den ekstra-ekstra-ordinære generalforsamling blev afholdt i sidste uge. Der kom ti og ingen stemte imod.

Kommunen skal tygge på det
Til trods for at Auning Fjernvarme stadig manglede forbrugernes godkendelse, så har man alligevel været foruseende. Lokalplan og projektforslag blev sendt til kommunen allerede i sidste uge.

- Vi skal jo have myndighedsbehandlingen i gang, hvor alle skal spørges. Nu er det sendt til kommunen, så skal det vedtages og sendes i offentlig høring. Er der nogen der øffer over det, så kan opstart blive udskudt. Det er den sædvanlige mølle, siger Hans Jørgen Larsen.

Han forventer dog ikke de store indvendinger og planlagt spadestik er engang i marts eller april 2018.

- Vi gør ikke noget forhastet. Vi kan se, vi ikke kan nå det til udgangen af 2018. Så vi har sagt, at vi vil imødekomme de nye krav til emmissioner, der gør sig gældende fra 2019, fortæller Hans Jørgen Larsen.

Bygger for stort
Med godkendelsen fra forbrugerne, projektforslaget på vej gennem de politiske udvalg gør Auning Fjernvarme nu klar til at sende hele molevitten i udbud.

Det bliver et anlæg på 10 MW eller 12 MW der i første omgang sendes i udbud.

- Vi laver en linje først, men med plads til en linje mere. Jeg tænker, vi indhenter priser på både et 10 MW anlæg og 12 MW - det er bedre at bygge for stort end for småt siger Hans Jørgen Larsen.

Anlægget skal ligge på en grund ved siden af det eksisterende værk, hvor de to halmkedler, man har i dag, bliver stående. De skal kun bruges i sommermånederne.

Det nye anlæg vil skulle bruge 12-13.000 tons halm om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112