Ingen hovedstad uden stærkt lokalt erhvervsliv
I København oplever vi det paradoks, at byen år efter år bliver kåret til, at være en af verdens bedste byer at bo i, samtidig med at kommunen år efter år bliver kåret til en af Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner.
Det er i høj grad et resultat af de politiske prioriteringer blandt Borgerrepræsentationens medlemmer, og derfor er tirsdagens kommunalvalg bestemt ikke uden betydning.
Derfor har Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn og SMV Danmark - det nye Håndværksråd netop gennemført en medlemsundersøgelse, hvor vi har spurgt de lokale erhvervsdrivende i København, hvordan de ser på hovedstadens erhvervsvilkår.
Her svarer næsten halvdelen (44 procent) af de adspurgte virksomheder, at affaldsgebyrerne er det område med det største forbedringspotentiale for Københavns erhvervsvenlighed.
Næsten ligeså mange (38 procent) peger på trafik- og parkeringsforhold samt andre infrastrukturudfordringer som et sted, kommunen kunne forbedre forholdene for de små og mellemstore virksomheder.
Flytteovervejelser
København byder både på høje skatter, afgifter og gebyrer, langsommelig kommunal sagsbehandling og problemer med trængsel og parkering.
Og for de lokale virksomheder har det en enorm betydning. Et dårligt erhvervsklima påvirker virksomhederne, og kan i sidste ende betyde, at virksomhedsejerne begynder at overveje, om de skal flytte deres virksomhed til en anden kommune.
Og desværre viser undersøgelsen da også, at op imod en tredjedel af de virksomheder i København, som vi har spurgt, overvejer at søge ud af byen på grund af bøvl og tunge omkostninger. Det er hverken i københavnernes eller de københavnske politikeres interesse.
Det ser vi på med stor alvor. Derfor er vores opfordring: Se nu indad og fjern nogle af de barrierer, der gør det urimeligt dyrt og besværligt at virke her. Drop ideologien og erkend, at vi er hinandens forudsætninger.
For vi VIL København.
Artiklen er en del af temaet Debat.