23948sdkhjf

Boligkontoret Århus har valgt totalentreprenør

Dansk Boligbyg står til at vinde kontrakten på ny afdeling med 131 familie- og ungdomsboliger.

Udvælgelsen har trukket lidt ud, men nu er der sat navn på den totalentreprenør, Boligkontoret Århus agter at indgå kontrakt med på den nye afdeling 76 beliggende på Helsingforsgade i det nye Katrinebjerg-kvarter.

Der er tale om Dansk Boligbyg A/S, som skal opføre 131 energirigtige ungdoms- og familieboliger.

De prækvalificerede på afdeling 76:

Foruden team Dansk Boligbyg var følgende prækvalificeret til at byde ind på totalentreprisen på Boligkontoret Århus’ nye afdeling 76:

- Jørgen Friis Poulsen med Aart architects, Sweco og Møller & Grønborg

- NCC med Arkitema og Sloth Møller

Totalentreprisen har været udbudt i omvendt licitation med et budget på 84 mio. kroner, og det har været tæt løb mellem de tre prækvalificerede.

Det oplyser Erik Frehr, der er bygge- og innovationschef hos Boligkontoret Århus, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Om den udpegede vinder, siger han:

- Det var dem, der samlet set afgav det bedste forslag. Det var et meget tæt løb, men de vandt med lidt ekstra point. Vi har haft mange ønsker og krav, og Dansk Boligbyg var dem, der bedst ramte dem.

Opstart på nybyggerier
Han oplyser, at boligkontoret har haft et bedømmelsesudvalg på, og at de har været grundige i udvælgelsen.

- Det her er for alvor vores start på nybyggeri. Vi har tidligere mest brugt krudt på renoveringer og moderniseringer af vores eksisterende afdelinger, men nu har vi lagt nybyggerier i pipelinen. Og dem vil vi gerne gribe rigtigt og grundigt an, så vi kommer godt fra start, siger han.

Han understreger, at boligkontoret gerne vil bygge miljørigtigt, og målet med den nye afdeling er en DGNB guldcertificering.

Netop DGNB-kravet har spillet en væsentlig rolle i udvælgelsen sammen med blandt andet arkitektur, der gavner beboerne og samtidigt giver noget til området, fortæller han.

Standstill-periode er i gang
Når det gælder bebyggelsen, så får den et grønt og delvist afskærmet gårdmiljø inklusiv en central pavillon med fælles udekøkken. En stor taghave underbygger ligeledes fællesskabet.

Studiehuset skabes af fire boligklynger, der danner en sammenhængende tofløjet bebyggelse, og der markeres diskret mellem ungdomsboligerne og boligerne til Ph.d.-studerende og postdocs.

Stand-still perioden løber frem til den 16. oktober, og først derefter kan der skrives kontrakt med team Dansk Boligbyg, som desuden består af Luplau & Poulsen Arkitekter, Adept, Niras og Opland Landskabsarkitekter.

Forventet byggestart er foråret 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i starten af 2020.

Ny afgørelse er på trapperne
Mens der er udpeget vinder af på den nye afdeling 76, afventer der fortsat afgørelse på den nye afdeling 77 under Boligkontoret Århus.

Afdelingen her, der får til huse på hjørnet af Finlandsgade og Paludan-Müllers Vej, har været i udbud samtidigt med afdeling 76 og kommer til at bestå af cirka 115 almene ungdomsboliger foruden fælles- og udearealer.

Der er ligeledes tale om en totalentreprise, og afgørelse er på trapperne, fortæller Erik Frehr.

Han oplyser, at boligkontoret også her har meget ambitiøse planer, og at der venter en forhandlingsrunde mere, inden der kan meldes vinder ud.

Konkurrencen står mellem et team ledet af henholdsvis NCC, JNC Bolig og K.G. Hansen & Sønner.

Læs Dansk Boligbygs reaktion: Entreprenør ser frem til boligopgave i Aarhus

Bedømmelsesudvalget:

Med her har været:

  • Jens Thomas Arnfred, tidligere partner hos Tegnestuen Vandkunsten (arkitektfagdommer)
  • Hanne Tine Ring Hansen, bæredygtighedsingeniør hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma (ingeniørfagdommer)
  • Palle Jørgensen, direktør for Boligforeningen Ringgården
  • Morten Homann, direktør for Boligkontoret Århus
  • Olav Bertelsen, bestyrelsesmedlem for Boligkontoret Århus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11