23948sdkhjf

HedeDanmark: Det er en klar konklusion

Konklusionen er ifølge HedeDanmark A/S klar i det nye forskningsprojekt fra Aalborg Universitet, der undersøger og sammenligner brugen af udlicitering på vej- og parkområdet i Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien i perioden 2014-2016.

- Det, der springer mig i øjnene er, at der er en meget klar konklusion om, at ved at man har det i privat drift, så får man store besparelser, siger divisionsdirektør i HedeDanmark, Søren Bo Johansen, og understreger, at der er tale om "endnu en enslydende konklusion".

Samtidigt kalder han det tankevækkende, at udliciteringsgraden herhjemme ikke er højere.

- I Danmark er udliciteringsgraden langt under 50 procent. Man tapper slet ikke hele det potentiale, der er for besparelser, siger han.

Han fremhæver England som værende langt foran. Her er der mere fokus på innovative elementer i kontrakterne og længere kontakter.

Han påpeger, at rapporten desuden vurderer, at rådgiverne har stort ansvar, men at de fylder mindre, og at det derfor "måske bliver lidt traditionelt" herhjemme.

Samtidigt kritiserer han brugen af kontrolbud.

- Vi har desværre fået bekræftet, at det er en særlig dansk specialitet, at kommunerne selv byder på opgaver i konkurrence med private leverandører. Det er efter vores opfattelse en uskik, fordi der reelt ikke er kontrol af den pris og kvalitet, som kommunerne byder, fordi de såkaldte kontrolbud bliver brugt til at annullere et udbud, siger han.

Læs også:
Udlicitering af vej- og parkområdet Besparelser er størst ved gentagne udbud
Brancheorganisation er ikke overrasket
Byggeriet forlanger bedre rammer for kontrolbud

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102