23948sdkhjf

Udfasning af kul giver plads til sol

Når Dong udfaser kul fra 2023 bliver der brug for både solceller og varmepumper. Bygninger skal også tænkes ind i det samlede energisystem
Dong Energys mål om, at fortsætte den grønne omstilling og dermed udfase brugen af kul fra 2023 bør føre til brug af andre energikilder som solceller og varmepumper.

Det mener blandt andet SF’s formand Pia Olsen Dyhr, der mener virksomhedens udmelding gør det endnu mere klart, at regeringens målsætning om 50 procent vedvarende energi i 2030 er langt fra at være ambitiøs.

- Det er en rigtig god nyhed for klimaet, at Dong nu helt vil droppe kul fra 2023. Det betyder også et markant løft af den andel af vores energiforbrug, der kommer fra vedvarende energi. Næs­te skridt for Dong er brug af andre former for vedvarende energikilder såsom varmepumper, geotermi og solvarme. For biomassen er jo ikke ubegrænset. Det ved jeg, Dong er opmærksomme på, siger hun.

Del af energisystemet
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, kaldet ambitiøst, når en stor kommerciel spiller som Dong kommer med sådan en udmelding. Han mener den fremtidige udfordring for Dong er, at sikre den høje danske forsyningssikkerhed.

- Vi kommer i en situation, hvor der vil være meget energi, når vinden blæser eller solen skinner. De skal derfor tænke forskellige energiformer sammen og der bliver bygninger vigtige. Dong bliver afhængige af, at bygninger bliver en del af energisystemet, siger han.

Ned for varmen
Udfordringen med at lagre energi skal der også findes en løsning på, mener Michael H. Nielsen.

- Bygninger skal kunne lagre energi - eller det modsatte. Der bliver brugt mest energi i Danmark mellem klokken 17 og 19, hvor folk kommer hjem og laver mad. Der skal man finde en løsning, hvor der eksempelvis bliver skruet automatisk ned for varmen, når der bliver brugt meget energi, siger han.

I 2016 afsluttede Dong en biomasse-konvertering af to danske kraftværker og iværksatte opførelsen af verdens første kommercielle REnescience-anlæg i Northwich i Storbritannien, der kan omdanne usorteret affald til grøn energi.
Læs mere om: Dong
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141