A/B Rådhusvænget svømmer i penge
Andelsboligforeningen i Kastrup har gennem mange år fået hjælp af administrationsselskabet DEAS. Det har resulteret i en veldrevet ejendom og penge på kistebunden, fortæller formanden
Men det er ikke bare de ydre rammer, der vidner om en veldrevet andelsboligforening med glade beboere. Også på de indre linjer er der orden i sagerne, beretter Michael Leif Hansen, som har boet i ejendommen i 25 år og været formand for andelsforeningen A/B Rådhusvænget de sidste ti.
Mens Michael Leif Hansen viser Licitationens udsendte rundt i ejendommen, fortæller han, hvordan foreningen med 54 andelshavere gennem snart 30 år har betalt sig til hjælp fra DEAS, som er et af landets førende ejendomsforvaltningsselskaber.
Har fundet melodien
DEAS er i dag en nær samarbejdspartner, som bistår foreningen med alt fra den daglige administration til rådgivning om byggeprojekter, forsikringer og låneomlægning. Derudover deltager DEAS på budgetmøder i foreningen og står for de årlige bygningsgennemgange, hvor årets vedligeholdelsesprojekter planlægges.
”Vi har fundet en rigtig god melodi sammen med DEAS, hvor vi hele tiden har fornemmelsen af, at det er os, der bestemmer, når vi tilkøber en ydelse,” siger Michael Leif Hansen.
Ifølge ham skyldes det gode samarbejde ikke mindst, at DEAS har tilknyttet to faste medarbejdere til at servicere A/B Rådhusvænget.
”Det har givet en kontinuitet i samarbejdet, at vi har vores faste kontaktpersoner – Lene og Thomas – hos DEAS, at vi ikke er blevet slugt af en stor administration,” siger han.
For øjeblikket er foreningen i gang med et større byggeprojekt, hvor alle vinduer og døre er udskiftet, og facaden skal pudses op. Projektet løber samlet op i fem-seks millioner kroner, men pengene har ikke været et problem for foreningen, som gennem alle årene ført en meget forsigtig økonomisk linje. Ingen risikable SWAP-lån her, understreger formanden.
Foreningen svømmer i penge
”Vi har en meget konservativ, sund økonomisk tankegang. Vores hovedfilosofi er, at vi driver andelsforening for dem, der bor her. Vi har derfor også fravalgt valuarvurderinger, så andelskronen i ejendommen har været stabil, og andelshaverne sidder i dag med en meget lav husleje,” siger Michael Leif Hansen.
Den økonomiske snusfornuft har ifølge formanden medført, at foreningen i dag nærmest svømmer i penge og derfor kunne gennemføre det store byggeprojekt uden at bekymre sig om budgettet.
Rent praktisk har det at have DEAS med som rådgiver også lettet foreningen for den tunge opgave med at styre det store byggeprojekt.
”At have DEAS i ryggen har været fantastisk, fordi vi ikke selv har skullet slås med entreprenører og håndværkere,” siger han.
Formanden mener, at det i høj grad har betalt sig for andelsforeningen at købe sig til administration og rådgivning hos DEAS, frem for at foreningen selv skulle klare opgaverne.
”Der er ingen tvivl om, at det koster nogle penge, men det har været hver en krone værd, for det er det kontinuerlige samarbejde, som har givet foreningen den gode økonomi, roen og sikkerheden,” siger han.
Kontinuitet i bestyrelsen
A/B Rådhusvænget har dog sin egen advokat, som sidder med ved bordet, når der skal forhandles pris med rådgiveren.
En anden fordel ved at alliere sig med et administrationsselskab er ifølge formanden, at det også giver større kontinuitet i andelsboligforeningens bestyrelse.
”Ellers bliver man hurtigt slidt op som formand,” konstaterer Michael Leif Hansen.