Nedlagt sygehus bliver til ny bydel
Herning får ny, central bydel, når byens regionshospital flytter til det kommende vestjyske storsygehus
”Med planen her viser vi rettidig omhu. Den sikrer, at vi er klar til at handle og skabe en ny udvikling i området, i det øjeblik DNV-Gødstrup tages i brug. Samarbejdet med Region Midtjylland har været frugtbart for begge parter, og den plan, der nu kan præsenteres, viser nogle spændende muligheder”, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V).
Helhedsplanen bærer navnet Herning+ med henvisning til et af de centrale elementer i helhedsplanen, et kryds der opstår midt i området, hvor to nye vejforbindelser gennem bydelen mødes.
Nyt plus for byen
Samtidig skal navnet indikere, at det nye kvarter bliver et plus for Herning – en ny bydel der vil tilføre byen noget, den ikke har i forvejen.
Endelig trækker +-tegnet – der ligner det internationale symbol for et hospital – en tråd til det, der til den tid vil være områdets fortid.
”Helhedsplanen er både robust og realistisk, og den kan sagtens rumme, hvis nye ideer opstår, eller investorer med særlige ideer viser sig. Vi er klar over, at udviklingen af så stort et område vil tage tid. Helhedsplanen sikrer, at vi både kan være åbne for nye strømninger, men samtidig har et overordnet mål for udviklingen”, siger Lars Krarup.
Det er Region Midtjylland, der ejer området, og her er der glæde over, at hospitalsbyggeriet indirekte giver Hernings bymidte helt nye muligheder.
”Det er en rigtig spændende plan, der både levner plads til liv i byen, og til investorernes ønsker og ideer”, siger Bent Hansen, regionsrådsformand (S) i Region Midtjylland.
Området, der i dag huser Regionshospitalet Herning, er på cirka 100.000 kvm og rummer cirka 100.000 kvm bygninger. Efter planen bliver bygningerne gradvis rømmet, når DNV-Gødstrup åbner for patienter i 2020.