23948sdkhjf

Regeringen skærer i nedrivningspulje

Fremover kan kun 45 kommuner søge penge fra nedrivningspuljen. Der er ikke nok midler, mener Landdistrikternes Fællesråd
Facader der skaller af, pilråddent træværk og smadrede ruder.

Der er masser af steder i landet, hvor de statslige nedrivningsmidler falder på et tørt sted. Alligevel har regeringen nu besluttet at skære antallet af kommuner, som kan søge penge fra nedrivningspuljen, ned fra 70 til 45 kommuner. Nedskæringen skyldes, at der i år er afsat færre midler end tidligere til puljen.

I 2014 og 2015 var der sammenlagt omkring 200 millioner kroner til nedrivning, men i år er der kun afsat knap 55 millioner kroner. Det til trods for at den tidligere SR-regering havde afsat 100 mio. kroner.

Socialdemokraterne havde ifølge nyhedsbureauet Ritzau håbet at kunne forhandle om nedrivningspuljen i forbindelse med planloven, som blev landet i sidste uge. Men det ønskede regeringen ikke.

Enige borgmestre

I en rundspørge til 31 landkommuner, som Landdistrikternes Fællesråd har lavet, erklærer samtlige borgmestre sig enige i, at nedrivningspuljen spiller en afgørende rolle for at kunne udvikle og forbedre landdistrikterne. Kun to ud af de 31 kommuner mener, at de kan klare sig med færre midler, og 13 kommuner angiver et behov for flere eller markant flere midler.

Derfor vækker det harme i Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 41 danske land- og yderkommuner, at regeringen nu skærer i nedrivningspuljen.

”Det bekræfter os i, at der ikke er sat nok midler af. Der er simpelthen behov for en meget større indsats, end det, der er lagt op til i de kommende år”, siger formand Steffen Damsgaard.

Ifølge Steffen Damsgaard er nedrivning en afgørende og effektiv vej til at skabe mere attraktive yderområder.

”Hvis vi vil skabe bedre forudsætninger for at bo og leve i alle dele af Danmark, så skal vi også sikre en nedrivningspulje, der kan hjælpe kommunerne med at fjerne faldefærdige huse og lignende”, siger han.

Fordeles efter slid

Pengene i nedrivningspuljen fordeles, efter hvor mange nedslidte bygninger der er i kommunerne.

Til og med 2020 uddeler staten hvert år penge til kommunerne, så de kan fjerne forladte bygninger i landdistrikter og småbyer.

Pengene kan også bruges på at istandsætte dårligt vedligeholdte boliger på landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129