23948sdkhjf

Hedensted byder velkommen til spildevandsbranchen

Renseanlægget i Hedensted danner for første gang siden 2007 rammen om årsmødet i Spildevandsteknisk Forening
Det renoverede og udbyggede Hedensted Renseanlæg mellem Horsens og Vejle i Østjylland får på fredag et større rykind af folk fra den danske spildevandsbranche, når forsyningsselskabet Hedensted Spildevand A/S er vært for årsmødet i Spildevandsteknisk Forening.

Årsmødet, der er afholdt hvert år siden 1977, danner i første omgang ramme om den store årsmødeudstilling, hvor 135 virksomheder, der er leverandører til landets spildevandsselskaber, rykker ind med stande på et 3.500 kvm stort udstillingsareal.

Leverandører af både udstyr, rådgivning og serviceydelser vil være repræsenteret, og udstillingen rummer udstyr til transport og rensning af spildevand samt behandling og håndtering af spildevandsslam.

Udbygget anlæg

Hedensted Renseanlæg er det største af Hedensted Spildevands fem renseanlæg og ligger i et naturskønt område ved Daugård sydøst for Hedensted.

Det rummer administrationen for Hedensted Spildevand A/S, og renseanlægget har været igennem en større udbygning, der startede i 2010 og blev afsluttet i september 2013.

Øget kapacitet

Formålet med udbygningen var at modernisere og udvikle kloaksystemet og renseanlæggene, så de fortsat effektivt og miljøvenligt renser spildevandet. Efter udbygningen har renseanlægget en kapacitet på 45.000 såkaldte PersonEnheder (PE), hvor 1 PE angiver den mængde af stof og vand, som én person bidrager med i spildevand på en dag.

Hedensted Renseanlæg dannede senest ramme om foreningens årsmøde i 2007, og formand for Spildevandsteknisk Forening, Jacob Andersen, der til daglig er produktionschef hos Hjørring Vandselskab, glæder sig til at se udbygningen.

”Jeg må tilstå, at jeg ikke har besøgt Hedensted Renseanlæg siden sidste årsmøde. Jeg glæder mig derfor til at gense anlægget – i hvert fald de dele, der stadig består. Men jeg glæder mig i særdeleshed også til at se den udbygning og ombygning, som har fundet sted siden sidst. Selvom det er en del år siden, jeg fysisk sidst var på renseanlægget, så er jeg alligevel bekendt med de forandringer, som anlægget har været igennem. I branchen er det jo sådan, at man følger med i de større projekter, som foregår på kollegaernes anlæg”, siger Jacob Andersen.

Ud over udstillingen bliver Vandmiljøprisen for 2015 uddelt kl. 11.00 umiddelbart efter den officielle velkomst, og senere på eftermiddagen afholdes foreningens generalforsamling, når udstillingen lukker klokken 15.00.

Spildevandsteknisk Forening
Spildevandsteknisk Forening (STF) blev stiftet i 1972 primært for at fremme den faglige kontakt mellem de personer, der renser spildevand.
STF har i dag næsten alle danske forsyningsselskaber som medlemmer, foruden de private renseanlæg og leverandørerne. En række enkeltpersoner er desuden medlemmer af foreningen via personlige medlemskaber.
Foreningens formål er at fremme den faglige kontakt mellem medlemmerne og at medvirke til videreuddannelse af de ansatte på renseanlæg.
STF har holdt sit årsmøde hvert år siden 1977. Årsmøderne var i foreningens barndom forholdsvis beskedne, men er siden den første vandmiljøhandlingsplans vedtagelse i 1987 blevet stadig større arrangementer, som tiltrækker både branchens og beslægtede branchers opmærksomhed.

Kilde: Spildevandsteknisk Forening


Vandmiljøprisen
Vandmiljøprisen gives til en person eller til en gruppe, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats i spildevandsbranchen.
Vandmiljøprisen blev uddelt første gang i 1991 og er indstiftet af Kemira Miljø – i dag Kemira Water Danmark A/S.
Foruden æren består Vandmiljøprisen af et rejselegat på 15.000 kroner samt en unik figur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114