Nye byggeopgaver på vej
Læs i dag om kommende byggeprojekter i Hvidovre, Brøndby, Holbæk, Frørup, Kolding, Odder, Them og Randers
HVIDOVRE
Udbygning af Holmegårdsskolen
Der skal etableres et tredje spor på Holmegårdsskolen i Hvidovre, og i den forbindelse bliver en udbygning af skolen nødvendig.
De planlagte tilbygninger kræver ifølge forvaltningen, at der udarbejdes ny lokalplan for skolen, og forleden besluttede Teknik- og Miljøudvalget at sætte lokalplanlægningsarbejdet i gang.
BRØNDBY
Opførelse af erstatningsbyggeri
Brøndby Kommunalbestyrelse skal på sit møde i morgen tage stilling til en ansøgning fra teknisk forvaltning om en projekteringsbevilling på en halv mio. kroner til ”Projekt nr. 018157 Lionslund, erstatningsbyggeri – Servicearealer” til projektudarbejdelse af et nye erstatningsbyggeri samt servicearealer.
REGION SJÆLLAND
HOLBÆK
Sportsby
Holbæk Kommune afholder borgermøde om Forslag til Lokalplan 2.67 for Holbæk Sportsby den 14. juni.
Forslaget, der er i høring i perioden fra 6. maj til 1. juli, gør det muligt, at området kan bruges til svømme-, idræts- og sundhedsformål samt kulturelle aktiviteter, herunder for eksempel kontorer, mindre butikker, hotelfaciliteter og lignende, der relaterer sig til området.
Området bliver hovedsageligt et idrætsparkområdet med boldbaner, mountainbikebaner, ridestier, legepladser med mere, og det bindes sammen af et system af stier og idrætsfaciliteter kaldet Loopet.
HOLBÆK
Ny bebyggelse i Holbæk Havneby
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 og Lokalplan 1.49, Holbæk Havneby har været i høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Holbæk Byråd med nogle ændringer.
Udvalget for Klima og Miljø havde sagen på dagsordenen forleden og herfra anbefales en endelig vedtagelse.
Planlægningen har taget udgangspunkt i projektet for ”Holbæk Havneby”, der blev udpeget i et gennemført projektudbud.
Lokalplan og kommuneplantillæg muliggør opførelse af en ny centerbebyggelse, som skal medvirke til at skabe mere liv og aktivitet i havneområdet og binde handelslivet i bymidten tættere sammen med havneområdet. Bebyggelsen udformes med aktive, åbne facader i stueplan, der bidrager til liv såvel ind mod værftet som ud mod Kanalstræde. Der planlægges for anvendelse til dagligvarer, udvalgsvarer, arbejdende værksteder og gallerier, restaurant og fødevaremarked i stueplan, samt boliger og ferieboliger på de to øvre etager.
REGION SYDDANMARK
FRØRUP
Indretning af boliger
Nyborg Byråd har vedtaget en ny lokalplan for Frørup Byvej 4 endeligt. Lokalplanen gør det muligt at indrette flere boliger i ejendommen på Frørup Byvej 4, Frørup.
KOLDING
Renovering af mindesmærker på Skamlingsbanken
Takket være en gave på cirka 500.000 kroner fra Foreningen Plan Danmark kan de historiske mindesmærker på Skamlingsbanken nu blive restaureret, skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.
Renoveringen af de ni mindesmærker vil blive gennemført til efteråret. Her vil monumenterne blandt andet blive renset, og inskriptionerne blive malet op på ny, så man tydeligt kan se, hvad der står på mindesmærkerne. Belægning og kantsten vil også blive udskiftet.
Blandt mindesmærkerne kan nævnes Talerstolen, der symboliserer kampen for modersmålet, og Klokkestabelen til minde om de faldne under 2. verdenskrig fra Syd- og Sønderjylland samt mindestenen for Laurids Skau.
Renoveringen af mindesmærkerne er et af elementerne i den ambitiøse fremtidssikring af Skamlingsbanken som national attraktion. Bag projektet står Skamlingsbankeselskabet, Fonden til bevarelsen af Klokkestablen samt Kolding Kommune. I slutningen af 2015 blev mindestøtten renoveret, og frem til 2018 skal der blandt andet laves et besøgs- og formidlingscenter. Der bliver opført en ny opera- og folkemødeplads, ligesom nettet af stier skal udbygges og renoveres.
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har skænket 40 mio. kroner til projektet.
KOLDING
Renovering
Som den første kommune i landet samler Kolding regionens lokalpsykiatri og kommunens socialpsykiatri, misbrugscentret og en række andre tilbud til udsatte borgere, under ét tag, skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.
At samle alt under et tag kræver naturligvis de rette lokaler og her har man valgt, at Låsbyhøj er det bedste sted. Det kræver dog en kraftig renovering, før den gamle bygning på stedet bliver moderne, klimavenlig og altså får mulighed for at kunne rumme de nye funktioner. Den samlede anlægssum for hele projektet ender på knap 45 mio. kroner.
Kolding Kommune har ansøgt A.P. Møller Fonden om 10 mio. kroner, og ansøgningen er netop blevet godkendt.
Det ”nye” Låsbyhøj forventes at være klart til indflytning medio 2018.
REGION MIDTJYLLAND
ODDER
Opførelse af dagligvarebutik
Odder byråd har besluttet at fremlægge lokalplanforslag 1133 til offentlig høring. Lokalplanen skal give mulighed for, at der kan bygges en dagligvarebutik på Vennelundsvej 72. Butikken må maksimalt have et bruttoetageareal på 1.000 kvm og en maksimal højde på 8,5 meter.
THEM
Opførelse af medborgerhus i Them
Silkeborg Byråd har godkendt en forhøjelse af en anlægsbevilling til medborgerhus i Them.
Byrådet godkendte i maj sidste år en projektbevilling på 0,4 mio. kroner til renovering af medborgerhus i Them, Toftebjerg. Der er i budget 2016 afsat 12 mio. kroner til renoveringen, og dette beløb er nu frigivet.
Idé- og programudvalget har udarbejdet et byggeprogram, som indeholder en redegørelse for byggeriet i tekst/tegninger samt et økonomisk overslag, der dokumenterer, at byggeriet kan gennemføres inden for det afsatte budget. Idé- og programudvalgets forslag til biblioteks- og medborgerhus i Them blev godkendt sidste år i oktober.
RANDERS
Udvikling af ny bydel
Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune skal på torsdag tage stilling til et forslag til Lokalplan 581 Thors Bakke og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg, som forvaltningen indstiller godkendt og fremlagt til høring.
Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at give mulighed for at videreudvikle Thors Bakke på baggrund af et aktuelt projekt, og forslaget giver mulighed for ny bebyggelse i form af åbne boligkarréer samt to punkthuse. Lokalplanen sikrer, at der udlægges opholdsarealer til boligerne og at der etableres en landskabstrappe, Thors Trappe, der udformes som et nyt grønt byrum for bydelen. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan etableres i alt 8.000 kvm detailhandel, og der gives mulighed for fremtidig omdannelse af arealer i biografbygningen til butiksformål.
Den endelige godkendelse af forslaget sker i byrådet.