23948sdkhjf

Bispebjerg: Akuthus bliver tegnet i detaljer

Akuthuset på Bispebjerg er i designfasen ved at blive meget konkret. De nye rammer vil både give en bedre sammenhæng for patienterne og understøtte et tværgående samarbejde
”Jeg er vildt imponeret af arkitekterne. De tegner, mens vi taler, for eksempel når vi fortæller om, hvordan patientkabinerne skal se ud. En af de andre radiografer sagde til mig ’man skal passe på, hvad man siger, for de udfører det med det samme’,” fortæller ledende radiograf Jan Bovin fra Røntgenafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Han er brugerformand for Røntgengruppen, en af otte brugergrupper der giver input til hospitalsplanlæggerne fra KHR arkitekter, WHR Architects Europe og Arup, som er i fuld gang med at udforme Akuthuset.

Det skal opføres fra 2018 til 2024 på Bispebjerg Hospitals område.

”Brugerinddragelsen er meget omfattende og reel – men udfordrende. Vi skal træffe valg, og der kommer et punkt, hvor man ikke længere kan diskutere sig frem, men må beslutte, hvad man tror, bliver det bedste for fremtidens patienter og personale”, siger ledende overlæge Benn Duus fra Ortopædkirurgisk Afdeling i en pressemeddelelse fra hospitalet.

Og det bedste for fremtidens patienter bliver en bedre sammenhæng i patientforløbet: Akutmodtagelsen vil ligge tæt på røntgen, der igen kommer tæt på operationsgangen, og på den måde er hospitalet opbygget efter patientens rejse gennem systemet.

Rammerne avler samarbejde

”Der kommer en naturlig sammenhæng i forhold til patientens besøg på hospitalet, både for de indlagte og de ambulante patienter. I modsætning til forholdene i dag, hvor hospitalets spredte opbygning giver decideret usammenhæng,” siger Benn Duus.

Samtidig bliver de kliniske specialer samlet i den nye akutmodtagelse, så de enkelte speciallæger ikke skal vente på hinanden, men kan samarbejde om behandlingen af patienten. Og nærheden kommer til at betyde meget for relationerne:

”Den fysiske indretning vil give nye muligheder for at diskutere løsninger, og dermed får patienten en bedre behandling,” siger Jan Bovin.

De to brugergruppeformænd udtrykker samtidig stor ærefrygt for arkitekterne bag projektet og deres evne til at udforme et hus, der passer til det, der skal udføres i det.

Et fleksibelt hus

For at kunne møde fremtidens krav lægger arkitekterne op til et fleksibelt hus, hvor eksempelvis konferencerum kan ændre størrelse, og sengestuer kan konverteres til ambulatorier.

”Vi planlægger til noget, der skal fungere om otte år, og vi ved ikke, hvordan verden ser ud til den tid. Der vil formentlig være færre indlagte patienter, men de vil være mere syge. Det understøttes af god arbejdsplads ved sengene og kort afstand til toilettet,” siger Benn Duus og tilføjer:

”Der er gjort meget eksempelvis for at sikre dagslys overalt og for med skrå vinkler at skabe noget så dansk som en følelse af hygge. Det bliver sjovt at se, om det, vi har tænkt, også kommer til at fungere i praksis”.

Brugerinddragelse er i gang
Akuthuset på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg bliver tegnet af KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark med underrådgiverne Grontmij, Schønherr A/S og Lohfert & Lohfert.
Brugerinddragelsesprocessen på Akuthuset er i gang. Herefter tegnes projektet i detaljer, og selve byggeriet begynder i slutningen af 2018.
Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres frem til 2025 på Bispebjerg Hospitals område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141