23948sdkhjf

178 projekter dyster om at blive Danmarks bedste renovering

Feltet af indstillede til Renoverprisen 2016 er fundet, og nomineringsudvalget skal nu i arbejdstøjet og beslutte, hvilke projekter, der skal videre i konkurrencen
Siden januar er 178 projekter blevet indstillet til Renoverprisen 2016, som nu har lukket for flere indstillinger. Det er 11 flere end sidste år, og det højeste antal i de år, prisen er blevet uddelt.

De indstillede projekter tæller både små og store renoveringer, og særligt renoveringer af parcelhuse og alment boligbyggeri er godt repræsenteret.

”Traditionelt er det de større renoveringsprojekter, der løber med opmærksomheden. Derfor er det glædeligt, at også almene boliger og parcelhuse er fint repræsenteret i årets indstillinger”, siger filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro, i en pressemeddelelse.

”Det er fjerde gang i år, at vi uddeler prisen, og vi kan se, at antallet af indstillinger stiger år for år. Det er vi selvfølgelig glade for. Det viser, at der er en stor interesse for prisen og for renovering”, supplerer programchef i Realdania, Lennie Clausen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Vilde forvandlinger

Feltet byder på flere interessante og spektakulære forvandlinger.

Der er blandt andet tale om en renovering af en gammel kedelbygning i Vejle til et moderne værksted for kulturvirksomheder, lagerhaller i Aabenraa, der tidligere husede en medicinvirksomhed, som nu er transformeret til rum for leg og læring for elever i 0.-2. klasse på Kongehøjskolen, og et tidligere krematorium og kapel på Bispebjerg Torv i København NV, der er blevet til et danse- og bevægelseshus.

”Renovering er blevet mere end bare at gøre, som man plejer. Det er efterhånden i renoveringer, at man finder de mest kreative og innovative bygninger. Og det virker som om, branchen er ved at vågne op i forhold til at se potentialet i renovering. Renovering giver nogle muligheder, som nybyggeriet ikke gør”, siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, GI, der sammen med Realdania står bag Renoverprisen.

Udvalg skal nu i arbejdstøj

Frem til midten af juni vil nomineringsudvalget bestående af Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Henrik Mielke, direktør for Enemærke & Petersen, Torben Esbensen, direktør i Esbensen Rådgivende Ingeniører og Karen Mosbech, adm. direktør i Freja Ejendomme, vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke fire til seks projekter der skal gå videre i konkurrencen.

Herefter kommer et valgkollegium på banen, der udpeger vinderen, som kåres ved en fest i begyndelsen af september og bliver fundet ud fra en vurdering af syv kriterier.

Det gælder eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde og proces, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

For at et projekt kan blive nomineret, skal det desuden være gennemført i Danmark, være færdiggjort inden for de seneste fem år og være taget i brug i mindst et halvt år.

Vinderen får ud over prisen 100.000 kroner, som traditionelt bliver brugt til en fest for alle de parter, der har været involveret i projektets realisering.

Renoverprisen
Prisen er indstiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond og uddeles i år for fjerde gang. De tidligere vindere er Herning Bibliotek (2015), kultur- og idrætscenteret Diamanten i Fynshav i Sønderborg Kommune (2014) og boligejendommen Ryesgade 30 i København (2013).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094