23948sdkhjf

Radikale kræver vild natur tænkt ind i københavnske byggeprojekter

Fremover vil de Radikale i København prioritere byggeprojekter, der sikrer, at den vilde natur i hovedstanden bevares
For at gøre plads til nye byggeprojekter er 873 træer blevet fældet i København siden 2012, og store områder med vild natur som for eksempel Ørestad er nu bebyggede.

Nu udstykkes 40 hektar af et af hovedstadens største grønne områder, Amagerfælled, også til byggerier. Det får de Radikale i København til at sætte foden ned og kræve byens vilde natur bevaret og tænkt ind i de nye byggeprojekter.

Fremover vil de Radikale prioritere byggeprojekter, der sikrer, at den vilde natur bevares. Det betyder, at den radikale gruppe i Københavns Borgerrepræsentation for eksempel ikke ville have sagt god for planerne i Carlsberg Byen, hvor man har fældet en allé af gamle kastanjetræer, hvis de blev fremlagt i dag.

”Hvorfor i alverden tænker de ikke de store, flotte træer ind i projekterne? Det ville da være så meget mere fantastisk at bo der, hvis man i gaden eller i gården havde en række kæmpe kastanjetræer med historier at fortælle. Vi må ikke begå den samme fejl på Amagerfælled”, siger Tommy Petersen, radikal gruppeformand i København og understreger, at han helst ser, at man slet ikke bygger boliger på Amagerfælled.

Tommy Petersen fremhæver, at der er masser af eksempler fra andre storbyer, hvor man har tænkt den eksisterende natur ind i byggerierne, så naturen har været med til at definere byggeriet og ikke omvendt. Og at byens borgere gerne vil have ordentlig bynatur, som ”ikke bare består af en række sølle, nye træer, der mest af alt minder om pindebrænde, og som først er fuldvoksne om 20 år”.

”Folk vil have store flotte træer, områder hvor græsset gror vildt, og små vandoaser, hvor der rent faktisk kan leve noget i,” siger han.

Tommy Petersen mener, at der bliver passet for lidt på den begrænsede natur, der er tilbage i København.

”Der er en alt for lemfældig omgang med byens begrænsede mængde af natur, hvor kommunen og private bygherrer bare fælder og bulldozer alt det tilvoksede og flotte natur for at give plads til f.eks. flere lejligheder” siger han.

Ikke nok med strategi

Udvikling, bevarelse og kvalitet i byens natur er netop på dagsordenen i København, understreger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

”Det er lige præcis det, der ligger i den strategi, som blev vedtaget i december i Borgerrepræsentationen”, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad og bemærker et kursskifte hos de Radikale.

”Hvis de Radikale for første gang vil være blandt de grønne partier i København, byder jeg det mere end velkommen”, siger han.

”Jeg stemte imod lokalplanen på Carlsberg ud fra det grønne hensyn. Dengang blev jeg nærmest gjort til grin af de Radikale”, fortsætter han og understreger, at de Radikale har stemt for alle projekterne.

Tommy Petersen fremhæver, at de Radikale har båret dagsordenen frem om en træpolitik i København, og lader ellers ”den politiske negativitet stå for borg­mesterens egen regning”.

Med hensyn til kommunens strategi ”Bynatur i København”, siger han:

”Strategien er en rigtig god vision for byen, men den er fuldstændig uden midler og fuldstændig uden forpligtigelser. Man kan have nok så mange visioner og strategier, men hvis ikke der sættes handling bag, så er det tomme ord. Derfor er det vigtigt, at partierne sætter foden ned, som vi gør”.

Læs også: " Rådgivere jubler over radikal naturdagsorden ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11