Nye anlægsopgaver på vej
Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Helsingør, Gribskov, Assens, Hogager og Horsens
HELSINGØR
Helsingør Domkirke vil renovere Domkirkepladsen
Helsingør Domkirke har rettet henvendelse til Helsingør Kommune med ønske om at etablere et samarbejde omkring udarbejdelse af en samlet plan for renovering af Domkirkepladsen og de omkringliggende vejarealer.
Der er ikke afsat anlægsøkonomi til realisering af projektet, og mulighederne for ekstern finansiering skal derfor undersøges, og det fornødne projektgrundlag til dette formål skal tilvejebringes.
Center for Teknik, Miljø og Klima i Helsingør Kommune indstiller, at der udarbejdes et forprojekt med henblik på at rejse fondsfinansiering til et anlægsprojekt for domkirkepladsen.
Det er projektets ambition at styrke Domkirkepladsens overordnede fortælling og rolle i byen som middelalderbyens centrum, dels ved at højne byrummets kvalitet og rekreative værdi, dels ved at sikre øget sammenhæng mellem Kulturhavnen og bykernen.
Udviklingen af Ribe Domkirkeplads, der blev omdannet i 2008-2013, har været inspiration til projektet.
Et element i de foreløbige tanker om udformning af Domkirkepladsen er at indarbejde synlig regnvandshåndtering.
Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget havde sagen på dagsordenen forleden, og udvalget valgte at bakke op om indstillingen fra Center for Teknik, Miljø og Klima.
GRIBSKOV
Kystsikring på Sjællands nordkyst
Halsnæs, Helsingør og Gribskov kommuner samarbejder om udvikling af et samlet kystbeskyttelsesprojekt for nordkysten.
I Gribskov Kommune har byrådet afsat to mio. kroner til projektet i år, og pengene søges nu frigivet.
Byrådene i de tre kommuner vedtog i november 2015 principperne for en betalingsmodel, samt at kommunerne indgår i et samarbejde med Region Hovedstaden om en fase 1, der blandt andet indeholder en projektskitse for det samlede projekt og en detailprojektering af et konkret anlægsprojekt i Gribskov Kommune.
Administrationen i Gribskov Kommune indstiller, at der frigives to mio. kroner til brug for det fælleskommunale kystsikringsprojekt Nordkystens Fremtid. Indstillingen bakkes op af Teknisk Udvalg.
REGION SYDDANMARK
ASSENS
Anlægsmidler til cykelstier og trafiksikkerhed fordelt
Miljø- og Teknikudvalget i Assens Kommune har besluttet, hvordan anlægsmidlerne til cykelstier og trafiksikkerhed i 2016 skal disponeres. Der skal ifølge beslutningen bruges 3,9 mio. kroner til færdiggørelse af cykelsti på strækningen Glamsbjerg – Køng - Gummerup, første og anden etape, 2,1 mio. kroner til fortsættelse af arbejdet med tredje etape, Gummerup - Hårby og en mio. kroner kroner til trafiksikkerhedsarbejde herunder udarbejdelse af en ny trafiksikkerhedsplan.
Cykelsti i Tommerup Vest indgår i udvalgets prioritering og disponering af anlægsbudget 2017.
REGION MIDTJYLLAND
HOGAGER
Etablering af telemast for bedre mobildækning i området ved Hogager
Ifølge en rammeaftale indgået med Telenor i 2014 vedrørende tele og data har Holstebro Kommune mulighed for at anvise placering af op til to mobilmaster i områder med dårlig mobildækning.
Økonomiudvalget besluttede i december at benytte denne option ved at opstille en mast i nærheden af Hogager, og der arbejdes på at finde en hensigtsmæssig konkret placering af masten.
De samlede udgifter til mast, fundament til mast, stikledninger, betontilsyn, forundersøgelse, projektleder og fiber eller radiokæde til masten vil beløbe sig til omkring 1.000.000 kroner.
Teknisk Udvalg besluttede forleden at anbefale byrådet at bevilge 1.000.000 kroner til formålet.
HORSENS
Nødvendigt med flere parkeringspladser ved Den Genfundne Bro
Den Genfundne Bro i Horsens, som blev indviet i december i 2014, har udviklet sig til en markant turistattraktion med minimum 20.000 besøgende i løbet af det første år.
Som følge af de mange besøgende er der opstået problemer med parkering og trafikken i området til gene og fare for naboerne og de besøgende. Det foreslås derfor, at kommunen køber arealerne ved den eksisterende parkeringsplads og anlægger en udvidet parkeringsplads, der kan rumme både busser og biler.
Samtidig vil Naturstyrelsen opføre en toiletbygning, som kommunen overtager driften af efterfølgende.
Direktionen i Horsens Kommune indstiller, at byrådet bevilger 535.000 kroner i 2016 til etablering af parkeringsplads ved Den Genfundne Bro, og Teknik- og Miljøudvalget bakker op om indstillingen.
Den Genfundne Bro er en 13,4 meter høj stålgitterbro, der blev bygget over Gudenåen i forbindelse med etableringen af privatbanen fra Horsens til Bryrup i 1899. I 1925 blev den gemt væk i en mægtig dæmning. Den blev genfundet i 2013 i forbindelse med forberedelserne til en handleplan til fordel for vandmiljøet.
Da den privatejede og smalsporede jernbanebro blev bygget i 1899, førte den over den store og brusende Gudenå. Den var på det tidspunkt den højeste stålgitterbro i Norden. Arbejdet blev udført af entreprenørfirmaet Hoffmann, Hansen & Co og broen kostede ifølge Visithorsens den nette sum af 619.800 kroner.