23948sdkhjf

Politikere vil genoverveje altanregler

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i København skal drøfte de nye regler for opsætning af altaner, som ser ud til stik mod hensigten at betyde færre nye altaner
Ønsket var flere altaner. Virkeligheden ser ud til at blive markant færre.

Derfor vil de københavnske politikere nu se på de nye regler for opsætning af altaner i eksisterende byggeri.

”Baggrunden for det politiske ønske om nye regler var en vision om flere altaner for at skabe ekstra byrum og dermed yderligere livskvalitet. Den praktiske udformning ser ud til at få den modsatte effekt, og derfor skal vi have set på det igen”, siger Mette Annelie Rasmussen, radikalt medlem af Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Borgerrepræsentationen vedtog i september sidste år nye altanregler. Siden de trådte i kraft 1. november er der kun givet byggetilladelse i to tilfælde.

”Det er ikke de nye retningslinjer, der udgør problemet. Jeg synes, det er lykkedes godt med at skabe nogle klare og gennemsigtige regler, blandt andet med hensyn til forringelse af dagslys hos underboere. Problemet synes at være den lysberegner, som skulle være et hjælpeværktøj. Virksomhederne kommer frem til helt andre resultater end kommunens værktøj. Det skal vi løst så hurtigt som muligt. Vi skulle jo gerne have flere og ikke færre altaner i byen”, siger Niels Bjerrum (S), der er en af initiativtagerne til ønsket om ensartede retningslinjer for opsætning af altaner i København.

To byggetilladelser

Siden de nye regler er trådt i kraft har Københavns Kommune fået henvendelser fra virksomheder, der opsætter altaner.

Altan.dk har således i en henvendelse påpeget en række mangler ved kommunens lysberegner. Altan.dk mener blandt andet, at kommunens lysberegner ikke tager højde for særlige forhold, herunder særligt udformning af altanen, at vinduer ændres til døre og orientering i forhold til verdenshjørner.

Siden de nye regler trådte i kraft 1. november har kommunen modtaget 42 ansøgninger om altaner. Som nævnt er der kun givet byggetilladelse i to tilfælde - hvoraf den ene var en fransk altan og den anden en lidt større altan. Der er givet ét afslag, mens de øvrige ansøgninger er under fortsat behandling, fremgår det af et notat fra den kommunale forvaltning til teknik- og miljøudvalget.

”Hvis beregningsværktøjet ikke ændres, bliver der ikke opsat flere altaner i København”, sagde således Peter Knudsen, adm. direktør i Altan.dk i sidste uge til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Justering af reglerne

Altanreglerne er på dagsordenen til drøftelse på udvalgets møde på mandag. Det sker på foranledning af Mette Annelie Rasmussen.

”Vi har allerede på to måneder set, at den praktiske indretning af reglerne får modsatte konsekvenser i forhold til det, der var vores hensigt. Derfor må vi med det samme tage en drøftelse med henblik for at få justeret reglerne eller værktøjerne, så der tages hensyn til både ønskerne om opsætning af altaner og underboernes lysforhold”, siger hun.

Niels Bjerrum har ikke fortrudt, at han har arbejdet for og fået gennemført retningslinjer for altaner.

”Opsætning af altaner kræver ensartede og klare regler og skal ikke afgøres i øst og vest. Derfor oplever jeg opbakning til retningslinjerne, og jeg føler mig overbevist om, at vi ganske hurtigt vil finde en løsning, så vi som ønsket får flere altaner i byen”, siger han.

Forvaltningen skriver i notatet til udvalget, at forvaltningen vil undersøge, om der er fejl i kommunens dagslysværktøj. Desuden noterer man, at forvaltningen vil fremlægge forslag til justering af retningslinjer eller beregningsmodel, hvis retningslinjerne ikke har den ønskede effekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.152