23948sdkhjf

50 milliarder på spil i Aalborg

Det går stærkt i Aalborg. Der investeres i disse år for omkring 50 mia. kroner i byudvikling
Aalborg får omkring 2.500 nye indbyggere om året, og byen har rundet et indbyggertal på 210.000. Det betyder et stærkt stigende behov for boliger og infrastruktur samt andre faciliteter.

Derfor arbejder kommunen aktivt med at byudvikle nogle af de områder, der tidligere har rummet store fabrikker, godsbane og andre faciliteter.

”Vi havde en del meget interesserede investorer, som gerne ville investere i byggerier, herunder boliger, forretninger og andet, langs den korridor, hvor letbanen skulle lige. Men så fandt regeringen ud af, at vi ikke skulle have penge til letbanen alligevel, så nu arbejder vi med planer om en såkaldt BRT-plan (Bus Rapid Transport, red) i stedet. Det har betydet en vis tøven hos nogle af investorerne, men lad os nu se, om ikke det kommer i gang alligevel”, siger stadsarkitekt, Peter Baltzer Nielsen fra Aalborg Kommunes by- og landskabsforvaltning.

”Vi har lavet en såkaldt vækstakse, der faktisk går langs den rute, som letbanen skulle have, og den holder vi fast i, fordi det er en naturlig korridor for byen at udvikle sig i. Samtidig har vi gang i en lang række udviklinger på blandt andet eternitgrunden og Godsbanegrunden, som begge er i fuld gang med at blive udbygget. Der er også gang i den nordlige side af Limfjorden, så der sker en del” tilføjer han.

Efterspørgsel på boliger

Byen har haft den samme efterspørgsel på dyre boliger langs vandet i de senere år, men nu ser man også interessen for andre typer boliger komme.

”Efterspørgslen efter mere almindelige boliger er også i stigning, og her vil vi nok i de kommende år se flere byggerier, som har en beliggenhed midt i byen, og langs den pågældende akse. Det understøttes af, at vi i kriseårene har bygget mange
ungdomsboliger”, siger han.

En række af de kommende projekter er blandt andet baseret på investeringer fra pensionskasserne, som godt kan se nogle muligheder i at investere i byudvikling i Aalborg.

Stadsarkitekt Peter Baltzer Nielsen påpeger, at der er cirka 2.500 boliger, som han betegner som ”fugle i hånden” og andre 2.500 boliger som ”fugle på taget”.

Han håber ikke, at afslaget på de 850 mio. kroner fra staten til letbanen kommer til at forsinke udviklingen væsentligt.

”Byudviklingen er nødt til at komme under alle omstændigheder, og vi er naturligvis i dialog med alle investorer, og vi tror fortsat på, at rigtigt meget af det kommer i gang”, siger han.

Aalborg afholder sidste i januar en konference om byudviklingen, hvor Peter Baltzer Nielsen holder et indlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172