23948sdkhjf

Idrætshaller udvikles i særlig indsats

Tre idrætshaller er blevet udpeget til at blive videreudviklet i Lokale og Anlægsfondens særlige indsats ”Nye tider - Nye haller”
Visioner for kommende idrætshaller i Karlslunde, Slagelse og Høng er blandt 27 ansøgninger blevet udvalgt til at blive videreudviklet i Lokale og Anlægsfondens initiativ ”Nye tider – Nye haller”.

Initiativet har til formål, at skabe eksempler på, hvordan nye haller kan udformes som bygninger med plads til en lang række veletablerede og nyere idrætsaktiviteter, kulturtiltag, kreative udfoldelser og sociale fællesskaber.

Hver hal kan få op til 10 mio. kroner i støtte, hvis de opnår det forventede kvalitetsniveau i løbet af udviklingsprocessen, som skydes i gang med en projektkonkurrence.

I projektkonkurrencen prækvalificeres ni rådgiverteams, der konkurrerer om at udarbejde et basiskoncept for hallerne.

Formålet er at finde innovative teams, der hver for sig tilknyttes de forskellige udvalgte ansøgere. Der bliver altså skabt tre hold. Hvert hold består af en ansøger som bygherre og et rådgiverteam. Når holdene er klar, går den egentlige udvikling af halprojekterne i gang.

Der udarbejdes et byggeprogram, og der udvikles et dispositionsforslag, som godkendes i Lokale og Anlægsfonden

Alle proces- og konkurrenceudgifter hertil afholdes af fonden, der er tovholder på processen og gennem hele forløbet bidrager med sparring og inspiration.

Tegner dispositionsforslagene tilstrækkeligt spændende, nytænkende og inspirerende, bidrages netop med de op til 10 mio. kroner til den endelige realisering.

”Vi er meget spændte på at se, hvilke koncepter der kommer ud”, siger Laura Munch, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden og projektleder for indsatsen, der påpeger, at de tre udvalgte projekter er valgt, da de minder nok om hinanden til at kunne indgå samlet – men også fordi de er så forskellige, at de hver for sig kan blive gode bud på nye tiders idrætshaller.

Ansøgninger glemmes ikke

De fravalgte ansøgninger bliver ikke puttet i en skuffe og gemt væk. ”Vi har virkelig fået mange gode ansøgninger. Nogle af dem passer ikke lige ind i konceptet her, men det er stadig gode projekter. Derfor ser vi nu på, hvordan vi kan bundte dem, og på, hvad vi kan gøre”, forklarer hun.

De tre projekter
Karlslunde
Greve Kommune lægger vægt på at opføre en ny idrætshal ved Strandskolen i Karlslunde, som kan rumme de selvorganiserede idrætsudøvere samtidig med, at foreningslivet også kan udvikle sig. Projektet vil derfor både rette sig mod traditionelle idrætsgrene og mod parkour, crossfit, skatere og dansere. Der er også tænkt i nye brugergrupper og i aktivt udeliv.
Forventet størrelse: Cirka 2.000 kvm
Forventet anlægsbudget: Cirka 30 mio. kroner

Slagelse
Den nye idrætshal i Slagelse foreslås opført som en del af et nyt campusområde for studerende, der etableres centralt i byen. Idrætshallen bliver dermed et sted, hvor studerende kan være aktive både i undervisningen og i fritiden. Samtidig skal det være en idrætshal, der er åben for alle borgere i Slagelse. Hallen indrettes til udvikling af motorik, forskellige boldspil, gadeidræt, yoga og dans.
Forventet størrelse: Cirka 2.000 kvm
Forventet anlægsbudget: Cirka 35 mio. kroner

Høng
Den kommende idrætshal i Høng skal indgå i et stærkt samspil med udeaktiviteter både i foreningslivet og for de selvorganiserede. Der bliver plads til de traditionelle idrætsaktiviteter men også lagt stor vægt på faciliteter til kampsport og alt det, der ikke direkte handler om aktiv idræt som for eksempel café, musik, teater og foredrag.
Faciliteten skal etableres i et større idrætsområde ved Rosenvænget.
Forventet størrelse: Cirka 3.000 kvm
Forventet anlægsbudget: Cirka 45 mio. kroner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11