Dissing+Weitling arkitekter indtænker miljø i detaljer
Et bæredygtigt byggeri virker bedst, hvis brugerne ikke bemærker, at energiregnskab og materialer er i top, siger Daniel Hayden fra D+W architecture
Og nok var vejret råkoldt, men han kunne til gengæld varme sig ved tanken om et ambitiøst projekt med målrettede bygherrer:
”Mange af de værdier, vi som arkitekter kan bidrage med, stod allerede mellem linjerne i oplægget. Det var som om bygherre havde læst vores tanker. Der var ingen tvivl om, at det var vores projekt. Der er selvfølgelig også en økonomi, der skal tages hensyn til, men her kan jeg mærke, at der er plads til de gode løsninger”.
Han fortæller, at det at lave arbejdspladser er virkelig fantastisk, fordi vi alle bruger så meget tid på vores arbejdsplads hver dag.
”Vores drivkraft i D+W er, at vi her kan gøre en forskel, hvis man tænker arkitektur rigtigt, med de rigtige rumlige forløb. Og i det hele taget laver bedre huse, end man forventer. Det er vores mål”.
Ikke påklistret
Daniel Hayden understreger tegnestuens mål om at skabe optimale rammer for Orbicons medarbejdere og deres aktiviteter.
”Det er vigtigt at de mange bæredygtighedskrav falder naturligt ind, som en naturlig del af den måde huset er skruet sammen. Det skal være indarbejdet og ikke skrues på senere. Det må ikke virke påklistret”, siger han og påpeger, at et bæredygtigt byggeri fungerer bedst, hvis det ikke hele tiden skriger ”jeg er bæredygtigt”.
”Man kan sagtens lave et smukt og gedigent og følsomt byggeri, som også er for eksempel 0-energi. Og nogle af de tanker, har vi også taget med”.
Et ekstra skub i udvikling
Domicilet skal være brohovedet for Orbicons fremtidige aktiviteter på Sjælland, og er forberedt til udvidelse, så det også fremover kan rumme den planlagte vækst.
”Bygningen vil sætte ekstra skub i udviklingen af Orbicon, og bringe os frem blandt de største multidisciplinære rådgivere. Domicilet vil give medarbejderne en attraktiv arbejdsplads med tidsvarende faciliteter, og styrke det faglige miljø”, siger Jesper Nybo Andersen, adm. direktør i Orbicon.
Solceller og regnvand
Bygningen opføres efter BR 2020, og den kan derfor næsten opvarmes af de mennesker, der opholder sig i den.
Der kommer solceller på taget og et udenomsareal, der kan håndtere regnvandet. Inde i bygningen etableres en grøn plantevæg i sammenhæng med den skulpturelle trappe i det store atrium midt i bygningen.