23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

VIRUM: Teknik- og Miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune har givet Lyngby-Taarbæk Forsyning tilladelse til etablering af regnbede på Degnebakken og Skolebakken i Virum.

Projektet skal aflaste det offentlige kloaksystem ved at aflede regnvandet lokalt. Lyngby-Taarbæk Forsyning ønsker desuden at etablere et bassin/en sø og arealer med regnvandsnedsivning i Virumparken.

Kommunens klimatilpasningsplan udpeger Virum-Sorgenfri-området som et af tre områder i kommunen, hvor der er særligt behov for klimatilpasning for at afhjælpe generne ved kraftige/langvarige regnskyl.

REGION SJÆLLAND

HASLEV: Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe Kommune havde forsøgsprojektet Haslev Passager på dagsordenen for nylig, og det blev besluttet at anbefale, at forsøgsprojektet sættes i gang som tillæg til områdefornyelsen i Haslev bymidte, og at der frigives en bevilling på 3.550.000 kroner.

Som led i en særlig statslig forsøgsindsats for fornyelse af bymidter og handelsgader har Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet reserveret 3.550.000 kr. til realisering af forbindelsespassager til Jernbanegade. Tilskuddet er meddelt i forlængelse af byfornyelsesprogrammet Haslev bymidte 2013 -18.

Forsøgsprojektet Haslev Passager går ud på at skabe nye og attraktive oplevelser og forbindelser, der kan være med til at ændre det eksisterende bevægelsesmønster, så det fremtidigt får en positiv effekt på detailhandlen samtidig med, at det giver mere byliv.

REGION MIDTJYLLAND

KIBÆK: Byplanudvalget i Herning Kommune har sagt god for, at den bevaringsværdige bygning, Skovvænget 19, Kibæk rives ned.

Bygningen anvendes som præstebolig med tilhørende kontor, men bygningen er utidssvarende og uøkonomisk at ombygge og renovere. Den ønskes erstattet af en ny præstebolig på cirka 180 kvm og med 40 kvm kontorfaciliteter af tidssvarende standard. Der er endnu ikke fremsendt et konkret projekt.

SILKEBORG: Der er planer om at etablere et solenergianlæg på Sejling Hede, og Silkeborg Varme har nu udarbejdet et forslag til lokalplan, kommuneplantillæg med mere. Silkeborg Byråd skal beslutte, om forslagene skal godkendes og fremlægges til høring på sit møde på mandag.

Silkeborg Varme, som er en del af Silkeborg Forsyning, har søgt om tilladelse til at etablere et cirka 52 hektar stort solenergianlæg nordvest for Silkeborg Kraftvarmeværk.

Projektets gennemførsel er både afhængig af en gennemført planlægning og af, at ansøger kan skaffe sig adgang til arealerne i projektområdet.

Hvis det viser sig i løbet af efteråret, at grundejerne og ansøger ikke kan nå til enighed om køb/salg/leje af projektarealerne kan det forventes, at projektområdet skal revideres inden endelig vedtagelse af kommuneplantillæg, lokalplan og miljøvurderinger.

BRYRUP: Silkeborg Byråd bliver nu bedt om at godkende en forhøjelse af anlægsbevillingen til trafiksikkerhedsprojekter med 3,5 mio. kroner til i alt 8,5 mio. kroner.

Bevillingen søges til realisering af projekter affødt af Trafiksikkerhedsplanen, der udpeger problemsteder i Silkeborg Kommune, hvor en sikkerhedsmæssig indsats er mest påkrævet, og uhelds- og hastighedsbilledet er værst.

Flere af de udpegede steder er der allerede gjort noget ved, og det er nu for eksempel problemsteder på Ansvej ved Levring, Vellingvej ved Bryrup og Gjessøvej syd for Silkeborg, der står for skud.

REGION NORDJYLLAND

ASAA: Økonomiudvalget i Brønderslev Kommune har sagt god for at sætte planlægningen for opstilling af vindmøller ved Skovengen nord for Asaa i gang.

To lokale lodsejere har søgt om tilladelse til opstilling af fem 140 meter høje vindmøller.

NYKØBING MORS: Der skal separatkloakeres i Nykøbing Mors, og i den forbindelse skal der vedtages et tillæg til den nuværende spildevandsplan.

Tillægget skal til behandling i Udvalget for Teknik og Miljø på onsdag, og det kommer for Morsø Kommunalbestyrelse den 2. november. Tillægget indeholder en plan for den fremtidige kloakseparering af Nykøbings eksisterende fællessystem.

Det er Morsø Kommunes og Morsø Spildevand A/S’ strategi, at alle fælleskloakerede områder i Nykøbing skal separeres, sådan at spildevand og regnvand adskilles i to separate ledninger, hvor spildevandet pumpes til Østerstrand Renseanlæg og regnvandet ledes til fjorden eller vandløb.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266